Betis-Real Madrid

Betis-Real Madrid 1-0
1-0 Beñat (17)

Efter den skakiga matchen mot Mancheter City var det så dags för real madrid att åka till Sevilla för ett möte med Real Betis. Betis satte hög fart redan från början och hade redan i den första spelminuten en chans. Real Madrid kom in i matchen snabbt och ägde matchen, det var de som anföll även om inget av det de gjorde ledde till något farligt. Betis försvar var väl placerat.

De gånger Real Madrid hade chanser var det Khedira som hade dem, när han försökte ta skott utanför straffområdet gång på gång. I den 17 minuten sate Beñat 1-0 till hemma laget och efter det gick luften ut ur Madrid laget helt totalt. De hade koncentrationen, var panik slagna för inget funkade, de kunde inte hålla i bollen och kreativiteten fanns inte, man försökte gång på gång samma sak, att slå inlägg från vänstersidan. Det skedde samtidigt som Betis flyttade framåt och hade ett anfall efter den andra och en del var riktigt farliga. I slutet av det första halvleken hade Real Madrid en chans till att göra 1-1 men Cristiano var offside när Xabi Alonso slog inlägget.

Real Madrid gick till halvtids vila med 1-0 underläge. Direkt efter halvtid byttes både Kaka och Modric in istället för Khedira och Özil. Laget såg bättre ut under andra halvlek och styrde matchen totalt, det var nästan bara anfall mot ett mål. Men de saknade någon som kunde sätta lägena, Benzema var ur form och gjorde verkligen ingenting på plan. Det var en sån dag som man saknade Higuain, han är betydligt mycket kyligare framför mål och har ett bättre facit i ligan än vad Benzema har. Real Madrids bästa chans kom i den 81 minuten när Ronaldo tog en frispark strax utanför straffområdet. Målvakten Adrian reflex räddade den bollen och den var inte långt ifrån att dyka in i mål. I en annan situation i den andra halvleken satte Benzema 1-1 men den dömdes felaktigt för offside. Betis hade en del farligheter i andra halvlek på kontringar men inget av de ledde till större problem för Casillas. De farligaste skottet hemma laget fick var i den 57 minuten då de hade var en frispark som Juan Carlos försökte lyfta in i den bortre men Casillas var välplacerad.

Denna förlust kan leda till att Barcelona får en 11 poängs ledning, en ledning jag har svårt att se Real Madrid ta igen. Det finns inte på kartan att Barcelona ska tappa så många poäng. Ett annat problem är att nästa match i ligan är emot Atletico Madrid som är i form och ligger tvåa i ligan, Real Madrid har inte råd med ytterligare en match som denna. Det positiva är att till den matchen kommer Gonzalo Higuain tillbaka och det bör stärka laget framåt otroligt mycket.

Av: Sara Khatmi

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *