Björn Runström spräckte sin nolla

Hammarby kom till spel efter tung förlust senast hemma mot Ängelholm.
Tillbaka i startelvan fanns såväl Runström som Paulinho som båda fick börja senaste matchen på bänken.
Den sistnämnde startade idag på höger yttermittfältsposition medan ’Runa’ utgjorde anfallspar med Sinan Ayranci.

Det var ett fartfyllt Hammarby som klev ut inför strax över 7000 på läktarna och ett farligt anfall kom direkt från start genom Simon Helg, även han tillbaka i startelvan efter lång tid på bänken.

Hammarby höll i mycket boll och Paulinho som gjorde sin kanske bästa match för året stod för mycket spring på sin kant liksom Helg gjorde på sin dito.

Men kvällen kom att bli en saga för den så bejublade hemvöndaren Runström som haft en tuff säsong hittills och fram till idag stått på noll mål i årets Superetta.
I mitten på första högg han vaket på en boll som trillade in i straffområdet efter en del trassel och från bara några meter dunkade han in ettan inför en extatisk hemmapublik.

Hammarby fortsatte rulla mycket boll och även om Öster stundtals fick till en del spel så fanns där, som oftast, José Monteiro och målvakten Johannes Hoph som fick stå för två riktigt kvalificerade räddningar under matchen.

Mindre än tio minuter efter sitt första var det så dags för Runström igen när han kom högst in på ett delikat i lägg från Fadi Malkes vänsterfot och nickade in bollen nere vid
stolprotenn otagbart för Östers målvakt.

Andra halvleken bjöds Öster in mer i matchen som blev ganska svängig mycket tack vare en minst sagt svängig domarinsats där kort haglade åt båda hållen i vad som från läktaren var en relativt ’snäll’ match.

Mot slutet lyckades den förre Hammarbyspelaren Freddy Söderberg som fått en nytändning sedan flytten till Öster, möta ett lågt inlägg med en klackspark som letade sig in i målet bakom Hopf.

Med viss darr och en hel del avblåsningar stod dock Bajen emot den sista forceringen och under matchens fem ! tilläggsminuter var det faktiskt Bajen som var närmast ett till mål bland annat genom en ribbträff av inhoppande Bojassén.

I den tajta serien innebär detta att Hammarby parkerar på en sjätteplats och har Öster bakom sig. Dock har man en match mindre spelad ön serieledande Degerfors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *