Blackpool, vad hände?

År 2000 spelade Blackpool i den engelska femte divisionen. Ekonomin var kass och fyra år tidigare så hade klubbens ägare dömts till sex års fängelse efter att ha våldtagit en modell. År 2007 så var helt plötsligt laget Blackpool, som kommer ifrån staden Lancashire, i the championship. År 2010 så våldtog Blackpool ännu en gång, dock fick motståndarna straffet den här gången. I lagets allra första Premier League match så fullkomligt körde de över etablerade Wigan borta med 0-4. Detta ska inte kunna gå, hur blev detta möjligt? På något sett ska jag förklara detta för er.

Blackpool bildades år 1877, hemmaarenan heter Bloomfield Road och har en kapacitet på ca 12,500, dock håller den på att byggas om och förväntas att ta ca 17 000 personer. Förra säsongen så hade hela 7 allsvenska klubbar högre publiksnitt än Blackpool. Klubbens största vinst kom år 1953 då man vann FA-cupen. På grund av sin ekonomiska sits så lägger Blackpool ungefär 200 000 pund i veckan på löner, Manchester Citys nyförvärv Yaya Touré får mer än det själv. Även om man får runt 90 miljoner pund utav att gå upp i Premier League så tänker Blackpool fortsätta att vara den charmiga lilla klubb som man varit framtill idag.

Många har sagt inför denna säsong att Blackpool kommer att bli den sämsta klubb poängmässigt. Just nu är Derby den sämsta klubb då man säsongen 07/08 endast tog 11 poäng. Alla tippar dem att åka ur direkt, men om vi går tillbaka de senaste säsongerna, vad hittar vi då? Säsongen 07/08 gick Hull upp i Premier League genom playoff. De gjorde en kanon säsong innan jul och nyår och sedan rasade allt, men man stannade kvar. Något ingen trodde. Burnley gjorde en kanonsäsong fram till jul och nyår förra säsongen, och sen rasade allt. Nu åkte de visserligen ur, men de slog stora lag och de vann sina hemmamatcher. Men då har de aldrig handlat om ett sånt här litet lag. Kan Blackpool göra en Hull så att säga?

I stort sett allt talar emot dem, de har inte pengarna, de har inte någon superstjärna, och de har ingen Mourinho på bänken som kan ändra matchbilden med lite taktiska drag. Men dom har en sak med sig som de kan dra nytta utav. Ingen vet någonting om dem. Förmodligen så kommer många lag att underskatta detta lag, Wigan? Förra säsongen så slog Burnley Manchester United med 1-0.  Underskattning? Jag vet inte, men det ska inte hända. Jag tror inte att Blackpool klarar sig kvar i Premier League. Det hade dock varit väldigt kul om de kunnat göra de.

Jag ser dock fram emot när Blackpool tar emot Manchester City. Tänk er, alla motsatser som finns inom fotbollen kommer att samlas på en arena. Du har rika mot fattiga, stor mot liten, köpt stjärna mot scoutad spelare. Det David mot Goliat. Det går att dra så mycket paralleller så man kan skriva här tills jorden går under. Jag tänker lämna resten åt er, tror ni att Blackpool gör en kanonsäsong och stannar kvar i Premier League, eller ramlar de ner direkt till the championship? Hur det än går, så går det inte att sluta beundras av laget som man inte kan hata.

2 tankar kring ”Blackpool, vad hände?

 1. Jonathan

  ”År 2010 så våldtog Blackpool ännu en gång, dock fick motståndarna straffet den här gången”

  Usel mening, usch vad kass..

  Svara
 2. Carl

  Som tidigare skribent måste jag anmärka på mycket på denna sida. Har inte varit inne här på länge men märker att kvalitén inte precis har höjts här.

  ”På något sEtt ska jag förklara detta för er.” (stavning+ konstig mening)

  ”År 2010 så våldtog Blackpool ännu en gång, dock fick motståndarna straffet den här gången” Heregud är skribenten en p12:a?

  ”Blackpool bildades år 1877, hemmaarenan heter Bloomfield Road och har en kapacitet på ca 12,500, dock håller den på att byggas om och förväntas att ta ca 17 000 personer.” Fakta, mer fakta, ännu mer fakta. Skriv så det blir intressant att läsa. Det där kan till och med min mormor hitta på wikipedia utan problem.

  Skärpning tack!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *