Blir det silly i Tyskland?

Vi har ni kommit en bit in i december och januarifönstret närmar sig med stormsteg. Ett tranferfönster som enligt mig fungerar lite som en livlina för de lag som inte inlett bra i sina respektive ligor och är i behov utav förstärkning. Tar man en titt på alla rykten som florerar så är de lagen som underpresterat överrepresenterade bland de som vill förstärka sina trupper. Hur ser det ut i Tyskland och Bundesliga då? Även där finns det en del intressanta rykten och jag tänkte gotta ner mig i några utav dem.

Det första är väl lite utav en bomb som spanska AS släppte för någon vecka sen, Özil påväg till Dortmund. Detta är ju ett ganska spektakulärt rykte som såklart får människor att lyfta på ögonbrynen. Bakgrunden till varför han skulle vara påväg bort från Real Madrid är att han under gruppspelet i CL fick sitta på bänken i matcherna mot Manchester City. Anledningen skulle då vara att Mourinho inte ville spela honom när han hade pågående diskussioner med Dortmund. Som sagt, detta är fortfarande på ryktesstadiet men skulle detta bli verklighet redan i januari så är det förstås ett stort tapp för Madrid-klubben. En fråga som jag ställer mig är om han verkligen behövs och om Dortmund har de ekonomiska resurserna att värva honom. De har ett väldigt bra mittfält med bl.a. Götze och Reus. Det skulle ha en tendens att bli trångt på de positionerna, samtidigt faller laget in under den kategori av lag som har underpresterat i sin liga där de ligger 14 poäng efter ledande Bayern München.

Vi stannar kvar i den gulsvarta klubben men med ett annat rykte, anfallaren Robert Lewandowski ska vara på väg till Manchester United. Detta är ingen jättenyhet men det är ändå lite underligt. Skulle Ferguson vara intresserad utav en stor forward till? I vilket fall tror jag inte det köpet kommer ske i Januari om det ens gör det någon gång, Det är ju absolut inte på de positionerna han har problem i sitt lag utan på backsidan.

I konkurrenten Schalke har det varit snack om en spelare som är påväg att lämna Tyskland. Det handlar om Klaas-Jan Huntelaar, han har under en tid dragit åt sig uppmärksamhet från främst Premier League. Han har i skrivande stund gjort fem mål efter 16 omgångar vilket kanske inte är riktigt är godkänt men intresset finns. Det är Liverpool och Arsenal som har visat störst intresse för holländaren, Huntelaar har själv sagt att han inte kommer lämna innan säsongen är slut men tranferfönstret kallas inte silly season utan anledning och allt kan hända.

Liverpool nämns ganska ofta i samband med övergångsrykten i Tyskland och de är även intresserad av en yngre spelare i Schalke. Det är Lewis Holtby man är intresserad av att knyta till sig. Den 22-årige mittfältaren har ett utgående kontrakt och med hans engelska bakgrund så är han eftertraktad bland de engelska klubbarna.

Det är både roligt och mindre roligt att intresset för spelare i Tyskland har ökat bland stora engelska klubbar. Det visar att Tyskland har något på gång och väldigt många bra spelare som håller hög klass. Samtidigt behöver man klara av att behålla bra spelare för att Bundesliga som varumärke ska växa sig stort och starkt. De tyska lagens frammarsch i Champions League har gett och kommer att ge dem stor uppmärksamhet och intresset kommer öka för spelarna ute i klubbarna.

Mario Gomez sa ju i veckan att Bundesliga är världens bästa liga just nu och många håller säkert inte med men i de här tiderna har man ju en tendens att bli lite silly, ellerhur?

/Emil Cardebrant

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *