Brad Jones klar för Liverpool

Middlesbroughs och Liverpools officiella hemsidor bekräftar ikväll att målvakten Brad Jones har skrivit på ett treårskontrakt med Liverpool. Den australiensiska målvakten ska ha kostat £2,3 miljoner, och fyller nu upp en home-grownplats i Liverpool, med tanke på att Jones spelat som ungdom i England.

Brad Jones blev förstemålvakt i Middlesbrough när Mark Schwarzer gick till Fulham.På meritlistan finns bland annat en Carling Cup-titel, och en plats i Australiens VM-trupp tidigare i somras.

Värvningen av Jones innebär att Liverpool nu har 3 målvakter som ska slåss om platsen bakom Reina. Charles Itandje har länge varit impopulär på Anfield, och kommer nu med all säkerhet lämna klubben. Diego Cavalieri är för närvarande reservmålvakt, men efter ett år av personliga tragedier sa han i våras att han ville återvända hem till Brasilien, något som nu ser ut att vara nära.

Att Jones ersätter Cavalieri innebär att Liverpool har möjligheten att värva ytterligare en utlänning till truppen. Kanske den spelaren blir Ola Toivonen, som det ryktats om sedan Sveriges landskamp mot Skottland?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *