Bundesliga mot nytt publikrekord

Publik på Veltins arena Foto: Orchi

Bundesliga har fotbollsvärldens högsta publiksiffra och nu kommer nya uppgifter som tyder på att rekordet från förra säsongen kan vara pågång att slås. Snittet under höstsäsongen landade nämligen på hela 44,000 enligt DFL.

Förra säsongens publikrekord på över 42,000 åskådare gjorde Bundesliga till den ligan i världen med mest publik i snitt och det rekordet verkar Bundesliga vara på väg att slå nu denna säsong. Då rapporterna om 44,000 i snitt visar att intresset för den inhemska fotbollen i Tyskland inte verkar minska utan snarare öka. Jämnheten i ligan och prestationer i världsklass är två förklaringar. Några andra parametrar är givetvis att det är förhållandevis billigt att gå på matcher i Tyskland (snittpriset för en biljett i Bundesliga är 197kr).

Även Zwitte Bundesliga ser ut att kunna gå mot nytt publikrekord, publiksiffran där under hösten är 17 125 åskådare, en ökning mot föregående år.

Dock kan det vara på sin plats att påpeka att vinter delen av hösten (december och november) bjöd på ovanligt varmt väder vilket nog gjorde att publiksiffrorna blev högre än vad dem hade varit om det varit kallt. Om det blir nytt publikrekord för Bundesliga under denna säsong skulle det vara åttonde rekordet på raken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *