Bundesliga omgång 2

Omgång 2
Borussia Mönchengladbach 1 – 1 VfB Stuttgart
Lördagens kvällsmatch bjöd på en spännande batalj mellan två lag som överraskade positivt i första omgången. Stuttgart dominerade matchen och hade det inte varit för Ter stegen i Gladbach mål så hade stuttgart vunnit matchen ganska enkelt. Ter stegen gjorde mängder med räddningar. I ett anfall från gladbach så föll Reus i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten och Gladbach befann sig i ledning. Men kort därefter kom repliken från Cacau. Och 1-1 vilket blev slutresultatet.

Schalke 04 5 – 1 1. FC Köln
Något försenat kom matchen mellan schalke och köln igång detta för att schalkes spelarbuss fastnat i trafiken. Men när väl matchen kom igång så var det schalke som hade bollövertaget i första halvlek och skapade en del halvchanser. Därför kom Kölns ledningsmål lite som en blixt från klar himmel och chockade alla i gelsenkirchen. Det var efter ett skpligt försvarssmisstag Men efter att en försvarare i köln fått bollen på armen och domaren pekade på straffpunkten så vände matchen. Klaas Jan Huntelaar kvitterade till 1-1 och i andra kom en uppvisning som vi bara kunnat drömma om. 2-1 och 3-1 kom inom 60 sekunder och bara en kort stund senare gjorde Raul ett fantastiskt läckert 4-1 mål för S04 och sedan så avslutade Huntelaar med att slå in sitt tredje mål för dagen när han gjorde 5-1.

Hamburger SV 2 – 2 Hertha BSC
Hamburg tog tidigt ledningen men att hårt kämpade Hertha kom tillbaka och kvitterade, när hamburg sedan genom Son gjorde ett fantastiskt snyggt 2-1 mål kändes det som att Hamburg skulle vinna. Men hertha ville annorlunda och kvitterade.
1. FC Nürnberg 1 – 2 Hannover 96
Hannover96 fortsätter på den inslagna vägen från förra säsongen och spelar just nu riktigt bra

SC Freiburg 1 – 2 FSV Mainz 05
Mainz har återigen gjort en kanonstart på säsongen i bundesliga och tog andra raka segern.

Hoffenheim 1 – 0 Borussia Dortmund
Hoffenheim var ett sk. boggy team för Dortmund förra året och likadant är det i år. Dortmund spelade riktigt dåligt och Hoffenheimsseger var rättvis även om siffrorna kunde blivit ännu större.

VfL Wolfsburg 0 – 1 Bayern München
Wolfsburg gjorde faktiskt 1-0 men det blev bortblåst för offside, repriserna visade dock att så inte var fallet. Och det var ett bayern som var i brygga man skapade mycket men fick inte in bollen förän i 91a match minuten då Luis Gustavo fick in den. Bayern kom undan med blotta förskräckelsen.

Söndagens matcher

Augsburg-kaiserluthern är en drabbning mellan 2 lag på undre halvan av tabellen och det var en ganska bra match framförallt så var Augsburg bättre i denna match än vad många nog tippat. Och tog välförtjänt också ledningen. Men 1.FCK fick in en kvittering i slut minuterna och snodde med sig en poäng.

Den andra kvällsmatchen var mellan Werder Bremen och Leverkusen och detta var ett riktigt sömnpiller till match. Wiese i Bremens mål hade ändå en del att göra men det var inte en sevärd historia. Dock fick den ett mål och det var Leverkusen som gjorde det och vann alltså. Skön vinst för dem som de verkligen behövde.

För övrigt noterbart är att efter 2 omgångar leder Hannover96 och Mainz05 ligan på 6 poäng. Vilka trodde det?

1 tanke kring ”Bundesliga omgång 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *