Bundesliga omgång 4

americanistadechiapas @ flickr.com

americanistadechiapas @ flickr.com

Bayern München upp i ligaledning

Hertha BSC 1 – 0 VfB Stuttgart
Hertha Berlin som inte har fått en lysande start tog en oerhört viktig seger mot Stuttgart som gör lite precis som de brukar, de skapade hur mycket målchanser som helst men brände samtliga.

Bayer Leverkusen 0 – 0 Borussia Dortmund
1an mot 2an från förra säsongen möttes och det blev för ovanlighetensskull en 0-0 match i Bundesliga, 2 lag med samma taktik och egentligen inga svagheter så att det skulle bli jämt och hårt det visste vi, dessutom gjordes inga misstag av lagen, så oavgjort är rättvist. Dock första matchen denna säsongen som slutar 0-0. Det tråkiga var dock att vi fick se ett fult överfall från på Götze. Götze blev senare utvisad, en väldigt konstig utvisning.

– Hamburger SV 3 – 4 1. FC Köln
Hamburg har börjat ligan verkligen uselt. De där spelarna som man hätmat från Chelsea har inte alls levt upp till vad vi trodde om dem och försäsongens fina spel är som bortblåst för storlaget Hamburg. Frågan är hur länge tränaren får vara kvar, tåget för europaplatserna går snart och HSV måste komma igång om man inte ska bli kvarstående på stationen.

1. FC Nürnberg 1 – 0 FC Augsburg
Bottenmötet mellan Nürnberg och Augsburg vann Nürnberg och det här var en viktig seger för dem.

SC Freiburg 3 – 0 VfL Wolfsburg

Freiburg som inte alls börjat såbra tog en viktig seger mot Wolfsburg. Wolfsburg som ju efter en kanonstart nu går tungt i ligan. 3-0 är verkligen inget resultat Magath förväntat sig och då gjorde inte ens Freiburgsstore målgörare Cissé något av målen. Magath har en del att fundera på under landslagsuppehållet.

1. FC Kaiserslautern 0 – 3 Bayern München
Bayern kom efter segern att leda ligan i Bundesliga. Dessutom är det 3 ligamatchen i rad dem håller nollan. Heynes har verkligen fått ordning på Bayerns försvarsspel, de höll även nollan i de två matcherna i CL kvalet. Dessutom så verkar ju Mario Gomez nu vara påväg mot målformen.

Hoffenheim 1 – 2 Werder Bremen
Bremen har fått en kanonstart på den här säsongen och tog ytterligare en seger. Roligt med mål från Rosenberg som verkligen börjat bra efter det att han kom tillbaka till Bundesliga från sin period i spanien.

Hannover 96 1 – 1 FSV Mainz 05
Söndagens första match var mellan Hannover96 och Mainz är två lag som börjat serien riktigt bra och där väl 1-1 är ett logiskt resultat synd för Hannover dock som tappade lite på serieledarna.

Schalke 04 1 – 0 Borussia Mönchengladbach
Serieledarna Mönchengladbach mötte Schalke04 i en ganska såbra och händelserik match. Det märktes dock tidigt i andra att Gladbach var nöjda med 0-0 och lade sig mest på försvar. Men Schalke ville givetvis vinna matchen på hemmaplan och tillslut fick man in den även om raul behövde tre försök/returer för att få in den bakom Ter stegen, som som vanligt var alldeles suverän i Gladbach mål. Mönchengladbach tappade serieledningen genom förlusten. Det var dessutom första gången under 2011 som Schalke nu vunnit 3 liga matcher på raken. Faktum är att efter 4 omgångar förra säsongen hade Schalke04 0 poäng. I år har man 9 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *