By Gonzalo Higuain i allways stand!

Gonzalo Higuain eller Benzema det är den stora frågan. Frågan som ingen kan svara på med självklarhet. Det är två otroligt talangfulla och fantastiska fotbollsspelare men de är också lite varandras motsatser. De ger två helt olika saker till laget när de är på plan. Gonzalo Higuain som är min personliga favorit emellan dessa två springer som ingen annan och kämpar för sitt lag, han är allt som ofta nere i backlinjen och hämtar boll, han är mer en spelare som springer på djupet och tar mer ansvar på plan. Karim Benzema har alltid otroligt enkelt att falla ur matchbilden men han är en mer klinisk målskytt, han gör fler mål men han hjälper inte laget lika mycket.

Folk gnäller på mig när jag säger att jag föredrar Gonzalo och menar att Benzema är bättre men det är han egentligen inte. Låt oss titta på matchen mot Ajax. Benzema var aktiv och spelade bra i början av första halvlek, sen försvann han helt totalt ut matchbilden. Han var som ickeexisterande. Det fram till minuten när han satte den där så kallade cykelsparken i mål, efter det tog det inte lång stund innan han var ute ur matchbilden igen.

Mot City när Higuain började tyckte jag att laget såg betydligt mycket bättre ut, mer aggressiva och målchanserna var betydligt klarare. Higuain spelade både fram till och hade själv minst femton riktigt bra chanser att göra mål och han hjälpte laget, han föll aldrig ur matchbilden. Han sprang och hämtade boll, slog inlägg, hjälpte till i försvaret och hade många riktigt bra heta lägen. Det är i mina ögon en bättre anfallare än den mer kliniska målskytten. Jag ser mycket av Raul i Higuain. Raul var samma typ av spelare. Han var mer en djupleds spelade anfallare.

En annan sak är att folk ibland glömmer allt som Higuain gjort för detta lag och hur mycket han betyder för laget när han är på plan. Det var Higuain som 2007  i den absolut sista match minuten mot Espanyol satte 4-3 som tog laget till första plats i ligan. Det var också den matchen som blev vändningen för real madrid när man senare samma år vann ligan. Det var han som i sista matchen mot Osasuna satte 2-1 och gav Real Madrid ytterligare en liga titel säsong 07/08. Det är samma Higuain som alltid klivit fram när laget behövt honom som mest och satte målen som verkligen betytt något. Som hemma mot Barcelona i super cupen, det var han som i den tionde minuten satte 1-0 och gav Real Madrid en stor stor fördel. Benzema har en tendens att komma igång först när det redan är avgjort. Som nu senast, han satte 3-1 när allt redan var avgjort.

Jag var på den sista liga matchen förra året mot Mallorca på santiago bernabeu. Det var helt magiska och oförglömliga scener jag fick uppleva. 81 000 personer ställde sig upp och applåderade och sjöng hans namn gång på gång. Gång på gång drog publiken igång och sjöng ”Quedarte Pipita” under matchens gång. Och efter matchen när firandet tog vid visste jublet inga som helst gränser när hans namn ropades upp och han gick ut på banan. Det var mäktigt. Det var ett bevis på att en spelare som många av mina facebook vänner verkar hata är en av real madrids absolut mest älskade spelare. Till alla som glömt bort allt vad Higuain gjort för real madrid och alla de underbara ögonblick vi fått uppleva med denna super talang som av en hel värld hålls som en av världens bästa anfallare, har jag ett tips. Gå in på youtube och sök på Higuain och påminn er om alla dessa ögonblick.

Higuain är inte bara en fantastisk talang. Han älskar Real Madrid. Det finns klipp på honom som nioåring där han berättar att hans dröm är att få spela i Real Madrid. Den drömmen har blivit sann men det har inte varit lätt. Han har alltid fått vara andrahandsvalet. Men han gav aldrig upp,han fortsatte kämpa och kämpa. Han kunde ha lämnat oss för länge sen, men han valde att stanna och ta sig ann uppgiften att ta en ordinarie plats i en av världens bästa klubbar. Bara att han valt att stanna trots att han vet att förtjänar bättre och är tillräckligt bra för att starta i vilken klubb som helst i världen visar på han kärlek till denna klubb och hans engagemang och vilja att lyckas i just Real Madrid. Det är ett av skälen till att jag gillar honom.

Jag vet att Benzema är en bra anfallare han med men han är loj, han ger inte allt. Han ser alltid ointresserad ut i mina ögon. Higuain springer och springer och man ser hur irriterad och arg han blir på sig själv när han inte lyckas. Det är ett tecken på en spelare som vill ge allt, och verkligen har sitt hjärta i klubben. Och igår bekräftades den bild jag har av Higuain av Mourinho. Han sa ”Higuain är alltid först på plats, han är den första man ser och den sista. Han är den minst fåfänga, han kan komma i vad som helst, han skulle kunna komma i pyjamas för att han är så ivrig för att träna.” Det är en sådan spelare jag vill se på plan. Han bryr sig om en enda sak, att lyckas i real madrid.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *