CalcioMercato 31/8

Calcio Mercato

Att den sista dagen under mercaton brukar bli händelsefylld är vi vana med. Denna gång var det inget undantag. Mest aktiva var Roma under slutskedet som värvade inte mindre än fyra spelare. Lazio chockade många, speciellt undertecknad, med att låna ut sin målskytt Mauro Zarate till seriekonkurrenten Inter. Milan gjorde klart med Palermos Antonio Nocerino, om han var Milans Mr. X tvivlar jag starkt på.
Milan :
Under fönstrets sista dag gjorde Milan klart med Antonio Nocerino från Palermo. En riktig klassvärvning måste jag säga, bra på att vinna boll och jobbar alltid stenhårt. En duktig passningsspelare har han också blivit med åren och jag tror att han kommer passa in alldeles utmärkt i Milan.
Gällande Mr.X vet jag inte om det var meningen att det skulle bli Nocerino, men jag tycker att de har gjort en riktigt bra värvning.
Milan har också lånat ut sin backklippa Massimo Oddo till Lecce, bra affär för Lecce som får lite rutin och kvalité till sin backlinje.
Inter:
Inter gjorde en mer än nödvändig förstärkning i anfallet i och med att de låna till sig Mauro Zarate, med en köpoption i slutet av året, om Inter utnyttjar det så får han ett kontrakt som sträcker sig till 2015. Zarate var en nödvändig förstärkning till anfallet då Inter tappat två starka pjäser i form av Eto och Pandev.
Inter vann budkriget om den delägde målvakten Emiliano Viviano, som de sedan direkt sålde vidare till Genoa i en bytesaffär där de knöt till sig mittfältaren Juraj Kucka, som är ett namn för framtiden. De båda stannar i respektive klubb fram till Januarifönstret.
Atalanta:

Atalanta har lånat in Matteo Brighi från Roma och Luca Cigarini från Napoli.  Två bra förstärkningar för nykomlingen.
Matteo Brighi, en tuggummituggande hårt arbetande mittfältare från Roma. Personligen tycker jag att han är ganska underskattad, ingen finlirare direkt men tar alla de där nödvändiga löpningarna och han gör alltid jobbet. Perfekt värvning för en nykomling.

Juventus:
Den sista dagen blev lugnt för den gamla damen. Den värvning de gjorde var dock en riktig klassvärvning. Eljero Elia från Hamburg, den vindsnabba Holländaren kommer att bidra med fina offensiva kvalitéer till Turinlaget. Elia säger själv ”Jag vill fortsätta utvecklas och nu jag ta min karriär till nästa nivå och jag hoppas att det händer i Juventus. Jag anser att det är en av de största i Italien”.
Roma:
Sabatini hade lovat, lovat och åter lovat och många fans, inkluderat mig, var nervösa och kände sig en aning pessimistiska. Så under mercatons sista dag så värvar Roma inte mindre än FYRA spelare.

Simon Kjaer har det ju talats om i tid och otid känns det som, men äntligen är han klar, en nödvändig förstärkning i backlinjen. Han kommer till Roma via lån med en icke-obligatorisk köpoption efter säsongen. Man behöver inte säga så mycket om honom då alla vet om hans sejour i Palermo. Han är inte ny för det Italienska konceptet utan jag tror att han kommer anpassa sig direkt, samt att han får komma till världens vackraste stad tror jag inte att han klagar på.
Miralem Pjanic var väl en värvning ingen i Roma trodde på för ungefär ett dygn sedan men han blev klar idag och man kan ju inte göra annat än att lyfta på hatten, en ung talangfull mittfältare med enorm kapacitet. Han är också en duktig frisparksskytt. Ett bra bidrag till det unga Roma!
Fernando Gago har inte spelat mycket de senaste säsongerna i Madrid men han kommer med rutin från stora matcher vilket Romklubben verkligen behöver. Kommer också på lån vilket är en bra affär. Hårt arbetande och bollvinnande, perfekt med DDR och Pjanic på mitten.
Sist och också yngst har vi Fabio Borini från Parma som lånas in, ett bra bidrag till det unga Roma som håller på att formas. Han har varit i Chelsea och är lite anpassad till hårt spel vilket gör den blott 20årige anfallaren van ett hårt spel. Ett namn för framtiden.

Foto: Sefik Sabanovic

Det var allt för denna gång hoppas ni liksom jag längtar till nästa sommar, det kanske är då Milan köper sin Mr.X.  Tack på förhand Anton Ericsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *