Calciomercato 10/8

Ny vecka igen vilket betyder ny calciomercato med spännande (/ uttjatade) transfers!

Inter
Det lag som för tillfället känns mest spännande att följa under transferfönstret är helt klart Inter. Precis efter supercupfinalen sas det att Wesley Sneijder var klar för Manchester City men ingenting är ännu officiellt eller klart så Sneijder är för tillfället fortfarande en nerazzuro. Nu har Sneijder själv gjort några uttalanden om det hela och han säger att han kommer säljas för rätt bud. Holländaren menar också att det är Inter som bestämmer om han ska flytta och inte han själv men att om United skulle ringa så skulle han självklart inte säga nej. Sneijders framtid ser ut att avgöras in i det sista men för tillfället ser det ut att bli ett derby mellan City och United om holländarens namnteckning.
Det är inte bara Sneijder som kan försvinna från Milano som vi alla vet utan även Samuel Etoo. Ryktet om en övergång till laget-som-jag-aldrig-kommer-lära-mig-namnet-på-hur-många-gånger-jag-än-läser-det (Anzhi Makhachkala, tacka vettja ctrl c + crtl v) kändes först som ett halvroligt skämt. Men den ryska miljardärklubben Anzhi är seriösa och har erbjudit Etoo en superårslön på 180 miljoner kronor! Inter, Anzhi och Etoos agent träffades igår och Moratti har sagt att budet är både rimligt och intressant medan Etoos agent menar att hans klient är väldigt nära en flytt till Ryssland. Inters karusell-mercato slutar inte här utan nu går det även att läsa att Inters stjärna från supersäsongen 2009/2010 Diego Milito kan komma att lämna klubben. Rubin Kazan och Galatasaray sägs vara mycket intresserade av argentinaren och ersättare vid en eventuell flytt kan bli ingen mindre än den ack så omtalade Amauri. Ytterligare tre spelare som kan försvinna från Milanolaget är Davide Santon som jagas av Hamburg och Schalke, McDonald Mariga som är på väg till Real Socidad och Goran Pandev som vi förmodligen kommer få se i Genoa eller Napoli nästa säsong. Frågan som alla nu ställer sig, vad sjutton är det som pågår i Inter?

Fiorentina
Housseine Kharja
är nära en flytt till Florens-klubben och Fiorentinas direttore sportivo Pantaleo Corvino säger att man kommit överens med Genoa och Kharja och att det nu bara är underskriften som saknas. Även Cesare Bovo kan ansluta till truppen då Fiorentina visat stort intresse för försvararen. Men efter en stark säsong i Palermo så menar Bovos agent Franco Zavaglia att det är många lag i Serie A som sägs vara intresserade av Bovo. En annan Palermospelare som kan komma att byta rosa mot lila är mittfältaren Antonio Nocerino vars kontrakt går ut nästa sommar och kan därför komma att säljas för en rimlig prislapp.

Roma
Trots att Villareal nekade Romas bud på Nilmar på 16 miljoner euro + bonusar (Villareal vill ha 20 miljoner euro) så ger klubben inte upp hoppet om 27-åringen. Sabatini menar att det skulle vara en utmärkt spelare för Roma och klubbarna ska träffas igen när Roma i dagarna åker till Spanien för träningsmatch mot Valencia. Nya Mexes? Favoriterna sägs vara Simon Kjaer och Diego Lugano (som även Lazio och Juventus håller ögonen på). Lär förmodligen bli en utdragen såpa som inte slutar förrän sommarens mercatofönster närmar sig sitt slut.

Chievo
Har gjort klart med Milans unga anfallare Alberto Paloschi som kommer till klubben på lån.

Juventus
Juventus fortsätter jakten på en ny vänsterytter samt en ny mittback. När det kommer till ny vänsterytter så är favoriterna Elia och Vargas. Fiorentinas pris på Vargas sägs vara för högt men Juventus kan komma att sänka den siffran genom att skicka en spelare i motsatt riktning. När det gäller Elia så har Juve i dagarna skickat representanter till Hamburg för att diskutera spelaren för första gången. Gällande mittbacksplatsen så ska alternativen vara Lugano, Coates, Alex, Bruno Alves samt Vidic. Favoriten Alex kan komma att förstärka truppen då han inte längre verkar ingå i Chelseas planer framöver. Dock är Bayern München också intresserade brassen och försäljningssiffran kan hamna på runt 9 miljoner euro.

Lazio
Sergio Floccaris flytt från huvudstaden närmar sig med stormsteg. På Lazios Europaspels-lista som man lämnat in till UEFA så saknas nämligen Floccaris namn vilket är ett tydligt tecken på att han med all sannolikhet kommer lämna Lazio. Nu har även Benfica blandat sig i striden om italienaren som tidigare även kopplats ihop med Parma, Wolfsburg, Genoa och Fiorentina (som tydligen ska befinna sig i pole position gällande Floccari).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *