CalcioMercato 12/1

Flera spännande övergångar har redan gjorts inom italiensk fotboll, men det är långt kvar på transferfönstret och när som helst kan nästa transferbomb explodera. Här följer du de hetaste ryktena och spekulationerna i Italien. Häng på!

Milan
Adriano Galliani flyger till England idag för att ge Manchester City ett nytt bud för Carlos Tévez. Det ska handla om ett lån fram till sommaren då man tvingas köpa spelaren för en summa som enligt italiensk media ligger på drygt 210 miljoner kronor. När Inters ordförande Massimo Moratti tidigare idag fick frågor angående om Tevez går till Milan eller inte svarade han BBC: ”I think so”. Därmed ser Milan ut att ha vunnit Milano-klubbarnas dragkamp om argentinaren.

Alexandre Pato, Foto: Ronnie Macdonald

Källor till fransk media rapporterade först idag att Paris SG hade kommit överens med Pato om de personliga villkoren och ett 3,5-årskontrakt värt drygt 230 miljoner kronor med bonusar på nästan 60 miljoner kronor. Patos agent skulle vara på plats i Paris imorgon, fredag. Senare under dagen kom rapporter om att Milan och PSG var överens om en övergångssumma på knappt 300 miljoner kronor. Klar eller inte? Förmodligen får vi definitivt besked imorgon eller inom de närmsta dagarna.
UPPDATERING! Pato har gått ut i media och sagt att Milan är hans hem och att han kommer stanna. Det återstår dock att se vad som händer.

Clarence Seedorfs kontrakt går ut efter säsongen och enligt goal.com kan han då vara aktuell för storsatsande ryska klubben Anzhi Makhachkala. Seedorf är inne på sin 10:e säsong i Milan men är inte längre given i startelvan vilket kan öppna för en flytt.

Milan Inter
Enligt Mario Balotellis agent Mino Raiola är italienaren för dyr för att köpas tillbaka till Italien av Inter eller Milan. ”If Inter and AC Milan have difficulties in finding 25 million pounds to invest on Carlos Tevez, how can they pay 50 million or 60 million pounds for Balotelli? This is the value of Balotelli, he’s number one.” Sa Raiola till engelska The Sun.

Inter / Juventus
Inter och Juventus ska vara intresserade av Manchester Citys serbiske ytterback Aleksandar Kolarov. Inter kommer dock endast ge sig in i kampen om man misslyckas med att värva Tevez. Juventus däremot ska redan ha inlett diskussioner med Manchester City, ett bra val i så fall då jag tycker Juventus behöver förstärka på ytterbackspositionerna.

Juventus
Juventus ska även ha inlett diskussioner med Chelsea angående en eventuell övergång för Fernando Torres i sommar.

Juventus är enligt rapporter intresserade av Tottenhams Gareth Bale och kommer lägga ett bud på kantspelaren redan nu i januari. Det skulle i så fall handla om ett lån fram till sommaren med en option på att köpa loss walesaren då. Representanter från Juve är enligt rapporter på plats i London för att förhandla, men det är oklart om det gäller Gareth Bale eller Chelseas Fernando Torres.

Amauri söker speltid och vill helst av allt lämna Juventus för just det så snabbt som möjligt. Den brasiliansk-födde italienaren har tidigare rapporterats vara intressant för både Fiorentina och Roma och sa tidigare idag till Tuttosport: ”I have been linked with both Fiorentina and Roma, and I have never said that I prefer one over the other. I just want get playing time again wherever I go.”

Juventus / Lazio
Enligt goal.com så ska Juventus, Lazio och Wolfsburg ha erbjudit Bayern Münchens Ivica Olic varsitt två-årskontrakt. Ivica Olic har en stor familj och vill ha en säker framtid. Enligt goal.com säger han att han kommer prata med Bayern München först och inte acceptera ett ett-årskontrakt från klubben utan enbart fler-årskontrakt. Olic har tidigare under säsongen sagt att han kommer lämna Bayern efter säsongen.

Heta klara övergångar
Nicolás López (Nacional Montevideo – Roma)
Giuseppe Mascara (Napoli – Novara)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *