CalcioMercato 11/7

Ryktena (och några övergångar) fortsätter att florera i Serie A och här kommer de senaste nyheterna:

 

Maxi Lopez som under våren varit utlånad från Catania till Milan lånas ut igen. Den här gången blir Genoa ny hemstad och Sampdoria ny klubbadressen. Klubben betalar 2.5 miljoner € till Catania för ett år med en köpoption på 6 miljoner €.

*

Den ryska rikemansklubben Anzhi Makhachkala kan återigen sno till sig en Interstjärna. Efter att först ha köpt Samuel Etoo för 27 miljoner € för ett år sedan så ska klubben nu försöka locka över Wesley Sneijder. Anzhi ska enligt uppgifter den här gången locka Inter med 25 miljoner € samt Sneijder med en årslön på 15 miljoner €.

*

Ajax-anfallaren Mounir El Hamdaoui är klar för Fiorentina. 27-åringen kostar Viola 800 000 € och kommer få en årslön på 1.8 miljoner €.

*
Fiorentina är dock på jakt efter ytterligare en forward och den nya tränaren Vincenzo Montella sägs vilja ha dit Gonzalo Bergessio från sin tidigare klubb Catania.

*

Romas Fabio Borini är allt närmare en flytt till Liverpool. Romatränaren Zdnenek Zeman har nu gett klubben grönt att sälja 21-åringen som var med och vann EM-silver i somras. Liverpools bud ligger på cirka 10 miljoner € men Roma ska vilja ha 14 miljoner € för Borini.

*

Angelo Palombo kopplas ihop med Juventus. Sampdoria-mittfältaren var i våras utlånad till Inter men hade ingen särskild lyckad sejour där och Inter valde därför inte att köpa loss Palombo. Nu är 30-åringen tillbaka i Sampdoria men förväntas lämna klubben. Om det blir till Juventus eller någon annan klubb återstår att se.

*

Mästarna Juventus sägs även vara intresserade av Giampaolo Pazzini som förstärkning på anfallsfronten men kan även lägga vantarna på Mattia Destro. 21-åringen ska diskuteras på måndag då de båda presidenterna från Genoa och Siena träffas för att bestämma Destros framtid. Även Inter och Roma har visat intresse för anfallaren.

*

Inter har förstärkt målvaktssidan med slovenen Samir Handanovic. Handanovic är en av Serie A:s bästa målvakter och Inter betalar Udinese 11 miljoner € + ett delägarskap av Davide Faraoni för 28-åringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *