CalcioMercato 12/7

Hur blir det, Wesley?

Det är dags för den tredje Mercaton under sommaren, den första ifrån min sida. Det har hänt en del saker under veckan som gått, jag kommer att gå igenom de hetaste övergångarna och snackisarna i Italien och Serie A just nu. Häng med och kommentera gärna!

Vi börjar väl med den nyaste övergången av alla, nämligen Djibril Cissé till Lazio. Han har skrivit på ett kontrakt till 2015 och klubben har meddelat att övergången är klar på sin hemsida. Fransmannen kommer senast ifrån grekiska Panathinaikos och kostade cirka 6 miljoner euro, motsvarande ungefär 58 miljoner kronor. Cissé är inte den enda värvningen från Lazios sida, läs mer längre ner i inlägget.

En av de spelare som det snackats allra mest om är Wesley Sneijder, Inter. Den holländske stjärnan har ryktats vara på väg till Man United flera gånger om, Inters sportchef Marco Branca har gått ut i media med att Sneijder kommer stanna i klubben, medan en av Sneijders lagkamrater har sagt att han redan frågat en av sina vänner var i Manchester det är bäst att bosätta sig. Inter vill behålla, United vill köpa. Frågan är vad Sneijder och hans agent vill, det är det som är avgörande i slutändan.

Napoli verkar mena allvar inför nästa säsong, detta visar de med den nya värvningen av Gökhan Inler från Udinese. Han presenterades på en presskonferens igår och priset uppges vara cirka 12 miljoner euro, ungefär 116 miljoner kronor. Inler tilldelas nummer 88, samma nummer som han hade i sin gamla klubb. Napoli ryktas också sälja Marek Hamsik, deras playmaker, till Milan. Kanske är Inler en sorts ersättare till Hamsik?

En annan spelare som det snackats om är Javier Pastore, Palermo. Han har ryktats vara på väg till Real, Chelsea, City & United och en del andra klubbar, men han själv säger sig vilja stanna i Italien om han ska flytta. Det är först och främst Roma som ryktas vara intresserade, men även de övriga storlagen. Den argentinska stjärnan hade inte nekat till en flytt till Roma, säger han. Kanske vi får se honom i Rom i sommar, vem vet? Många klubbar är säkert intresserade av Pastores tjänster, det återstår att se var han hamnar.

Lokalkonkurrenterna Lazio gjorde klart med tre spelare i måndags, en målvakt i Federico Marchetti och två försvarare i Abdoulay Konko och Marius Stankevicius. Klubben verkar vilja ta över tronen som Roms bästa lag, det visar dessa värvningar definitivt. Marchetti kommer säkerligen att ta över förstaplatsen i Lazio-målet och Konko samt Stankevicius är två erfarna försvarare som kommer göra sitt jobb. Romas svar? De värvar in Bojan ifrån Barcelona, som kommer att kosta ungefär 110 miljoner kronor.

En av de spelare som kan ha en inverkan på Sneijder-affären är utan tvekan Ricky Alvarez, som värvats in från Vélez. Är det för att förstärka mittfältet, eller är det kanske för att ersätta holländaren? Det är föga väntat att Alvarez kommer gå rakt in i startelvan, men kanske är han tänkt som en backup för nyss nämnde Sneijder? Jag är säker på att vi inte har fått höra det sista i frågan angående Sneijder, men mitt tips är att han kommer bli klar för United inom den närmaste tiden.

Till sist måste vi också nämna lite om Milan också, såklart. Försvararen Ricardo Ferreira har hämtats in ifrån Portos ungdomslag, endast 18 år gammal. Det är en värvning för framtiden, kanske en framtida ersättare för Alessandro Nesta? Jag själv har inte hört talas om den unge portugisen, men eftersom Milan värvar en tonåring är han antagligen en stor talang, det är inte ofta som de rödsvarta värvar spelare under 23 år.

Detta var allt som jag hade att bjuda på ikväll, det är som sagt de hetaste och mest kända ryktena samt övergångarna som jag valt att skriva om. Om ni har några tips på andra rykten eller eventuella övergångar som jag har missat, lägg gärna in en kommentar då. Ytterligare en Mercato kommer upp under torsdag, då kanske något av ryktena blivit till verklighet?

/Henric Holmberg

2 tankar kring ”CalcioMercato 12/7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *