CalcioMercato 17/1

Tevez - Hur blir det med honom? | Foto: Michael Regan

Efter ett litet tag utan någon Mercato från Italien-redaktionen är det nu dags igen. Hoppas att ni kommer njuta av alla dessa rykten som florerar under vintermercaton, häng med nu!

Milan

Milan har länge haft problem med skador på mittfältet och när dessutom Kevin Prince-Boateng blev skadad och borta en månad kände sig Allegri tvungen att agera. Därför lånar nu ligatvåorna in ungdomen från Genoa, Alexander Merkel. Merkel lämnade Milan i somras, men de rödsvarta är fortfarande delägare till 19-åringen. Skador på Aquilani, Gattuso och nyss nämnda Boateng ligger bakom beslutet från Milans sida.

Ytterbacken Djamel Mesbah, Lecce, ryktas också vara på väg till klubben. Lecces tränare Serse Cosmi bekräftade att flytten förväntas genomföras någon gång nästa vecka. En annan nyhet är att Alexandre Pato fortfarande är eftertraktad hos Ancelotti i PSG. Det ryktas om att Milan nekat ett erbjudande på 35 miljoner euro för brasseanfallaren.

Inter

Maicon kan vara på väg till storsatsande PSG, hans agent har bekräftat att fransmännen leder jakten på honom, men ingenting är officiellt ännu. Jonathan, en annan ytterback, har redan lämnat för Parma på lån med köpoption. Därmed riskerar Inter att tappa två högerbackar och man är därför intresserade av att värva Martin Cacéres, som både Sevilla och Juventus förhandlat med.

Presidenten Moratti säger också till Controcampo att klubben lagt ett bud på Carlos Tevez på ett värde av 25 miljoner euro (ca 230 miljoner kronor). Budet kom bara dagar efter att Patos eventuella flytt till PSG kollapsat – vilket kan innebära att PSG är på jakt efter en annan anfallare, i form av Tevez. Dock är ingenting klart ännu och en av sommarens längsta karuseller är ännu inte slutsnurrad.

Juventus

Juventus leder som bekant Serie A för tillfället men det hindrar inte klubben från att ge sig in i transfermarknaden. Sampdorias stjärna Angelo Palombo är ett jagat byte och Juve är ett av lagen som leder jakten på mittfältaren, tillsammans med Fiorentina. Football Italia skriver att Juventus kan slutföra affären inom 48 timmar, men att Juventus fortfarande är med i leken.

Klubben har också bekräftat man sålt hälften av rättigheterna till Frederik Sörensen som går till Bologna, samtidigt som man har ingått ett delägarskap med Saphir Taider – som dock kommer stanna kvar i Bologna säsongen ut innan han flyttar.

Napoli/Udinese

Napolis offensive mittfältare Lorenzo Insigne, som är utlånad till Pescara i Serie B den här säsongen,  är jagad av flertalet klubbar. Nu avslöjar hans agent Antonio Ottaiano att en bytesaffär med Udinese kan bli aktuell. I den affären kan Udineses försvarare Mehdi Benatia bli inkluderad. De engelska storlagen Manchester United och Arsenal har också visat intresse för Insigne, som helt klart har valmöjligheter om han vill flytta från Neapel.

Palermo

Målvakten Emiliano Viviano, delägd av Inter samt Genoa, har blivit utlånad till Palermo. Den sicilianska klubben har köpt ut Genoas halva och kontraktet sträcker sig ända fram till 2016, men Viviano kommer fortfarande vara delägd av Inter. Cesare Bovo går från Palermo till Genoa på en permanent övergång i samband med Viviano-affären.

Det var allt det jag hade att erbjuda denna tisdag, hoppas att ni haft en trevlig läsning och att ni fortsätter följa oss här på Fotbollsoraklet. Hejdå!

1 tanke kring ”CalcioMercato 17/1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *