CalcioMercato 21/7

Riccardo Montolivo är inte längre nån capitano i Fiorentina. Vilken blir hans nästa klubb? Foto: Roberto Vicario

 

Klubbarna är i fullgång med försäsongen. Samtidigt som alla direttore sportivos, sportchefer,  förhandlar om att sälja och köpa spelare. Mercaton är här-igen!

Juventus:
Arturo Vidal uppges vara klar för Juve. I alla fall om man ska tro Gazzetta dello Sport, som skriver att Vidal har skrivit på för klubben på en kostnad utav 120 miljoner. Bayern Leverkusen sägs acceptera det hyfsat ”låga” budet bara för att slippa sälja honom till rivalerna, Bayern Munchen.

– Den evigt storsatsande klubben ska även enligt samma tidning sälja Felipe Melo. Där turkiska, Galatasaray ligger hetast till. Även PSV och PSG är ute efter brasilianaren.

Fiorentina:
– Jag har sedan tidigare skrivit om en affär mellan Fiorentina och Milan. Där Montolivo flyttar till Milano och Cassano till Florens. Stryk nu Cassano, nu är det bara Montolivo det handlar om. I och med att Riccardo Montolivo vägrade att förlänga sitt kontrakt med klubben, förlorade han även sin kaptensbindel, som då Alessandro Gamberini tog över, ser han nu mer och mer ut att lämna staden. Mot en okänd destination…

Bologna:
– Bologna har som känt varit ute efter anfallare under en längre tid. Vilket är fullt förståeligt, eftersom att man inte kan leva på den fantastiske Marco Di Vaio under all tid. Hur som helst, nu står det bestämt att man lånar in Robert Acquafresca från Cagliari under ett år. Riktigt bra värvning om du frågar mig. Acquafresca kommer att briljera!

Lecce:
– Laget från klacken utav Italien, Lecce, har även dem lånat en spelare. Den lovande mittfältaren, Rodney Strasser hämtas in från Milan. Även där en mycket bra värvning. Som kommer gynna båda parterna, mest för Lecce hoppas jag, då jag har en del sympati för Salentinis.

Roma:
– Igår så stod det klart att José Ángel blir Romas första värvning. Vänsterbacken har skrivit på för fyra år i klubben. Nu skall Sabatini börja värva ordentligt snackas det om, då namn som Bojan Krkic, Gabriel Heinze, Loic Nego och Maarten Stekelenburg tros skriva på för klubben under veckan. Om vi sen får se nån Javier Pastore i AS Roma återstår att se. Även om det inte längre är allt för otänkbart.

Mer CalcioMercato kommer på söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *