CalcioMercato 24/7

Sommarens mercato rullar på som aldrig förr och på bara några dagar har det hänt mycket intressant.


Blir det mer jubel i Roma tro? Foto: Tsutomu Takasu

Roma

vart äntligen Alexis Sanchez klar för Barcelona vilket betydde att Bojan Krkic kunde lämna Katalonien för en flytt till den italienska huvudstaden. Men om det är någon som förstår övergångsdealen fullt ut, förutom de inblandade parterna, vet jag inte. Det sägs att Roma nu betalar 12 miljoner euro direkt till Barcelona för 100 % av Bojan. Men tydligen finns den en återköpsklausul i kontraktet som säger att Barca efter säsongen 2012/2013 kan köpa tillbaka Bojan för 13 miljoner euro. Barcelona måste såklart inte köpa tillbaka det unga stjärnskottet men om de vill det så kan Roma dock häva den här märkliga klausulen genom att betala Barcelona ytterligare 28 miljoner euro, vilket betyder att köpet av Bojan kan sluta på hela 40 miljoner euro. Ytterligare en ung talang har nu anslutits till Roma och det ska bli riktigt intressant att se Bojan visa upp sina kvaliteter i Serie A.

Men Roma har inte bara värvat unga talanger i veckan. Med tidigare spel i PSG, Manchester United, Real Madrid och nu senast Marseille så kommer den erfarna mittbacken Gabriel Heinze till Roma för att bredda backlinjen. Heinze, som kommer ärva Mexes gamla legendariska tröja, är en bra värvning av Roma då han kommer gratis från Marseille och hans ettårskontrakt kommer ligga på 1,2 miljoner euro. Även i hans kontrakt finns det en klausul (dock inte lika virrig som Bojans) som innebär att Heinzes kontrakt kommer att förnyas med ett år om han gör minst 25 matcher i Romatröjan.

I dagarna har det också blivit klart att Roma och Jeremy Menez går skilda vägar. Fransmannen har lämnat Romas försäsongsläger och kommer flytta hem till Paris för spel i PSG. Övergången beräknas bli officiell imorgon och PSG kommer (bara) betala Roma runt 8 miljoner euro för 24-åringen.

Juventus
Giuseppe Rossi är helt klart ett av sommarens hetaste namn som de pratas mest om. För en vecka sen kändes han som så gott som klar för Juventus men man ska alltså inte ta ut saker i förskott förrän något är officiellt. Nu har nämligen Atlético Madrid blandat sig in i leken om Rossi och kan komma att ersätta Sergio Agüero med italienaren. Villareal vill dock ha med sin stjärna under Champions League-kvalet vilket kan komma att innebära en liten rabatt för det köpande laget, vilket det nu blir. Juventus bud som för närvarande ligger på 25 miljoner euro + bonusar är för litet enligt Villareal som kräver 30 miljoner euro. Atlético Madrid kan alltså komma att ställa till det för Juventus igen om de har riktig otur. Men jag tror att Juventus och Villareal tillslut kommer komma överens och att vi trots allt får se Rossi som en bianconero nästa säsong.

På tal om Atlético Madrid så är det även klart att portugisen Tiago lämnar Turin för spel i Madrid-klubben sedan Tiago och Juventus rivit kontraktet.

Vart Amauri hamnar i höst är det ingen som vet ännu. Amauri själv verkar inte vilja gå någon annanstans än till Parma och har därför dissat alla andra klubbar som lagt bud på honom. Senaste klubben att vilja ha honom är Galatasaray men Amauri verkar fortfarande vänta på ett telefonsamtal från Parma där han måste ha trivts väldigt bra.

Inter
Sneijder-såpan fortsätter och det är inte längre någon idé att spekulera om holländarens framtid då den hela tiden förändras. Får han plats i Gasperinis startelva till nästa säsong eller kommer vi hitta honom i Sir Alexs? Turerna fram och tillbaka verkar aldrig ta slut.

Någon annan man kan ta sig en riktig funderare på är Carlos Tevez och vilken tröja han ska bära kommande säsong. Senaste nytt är att han ”råkar” vara på samma semesterort som Inters sportchef Marco Branca. Blir Tevez den födelsedagspresent som Moratti ska köpa till sig själv tro?

Fiorentina
De senaste dagarna har Fiorentina gjort klart med två nya spelare till laget. I torsdagskväll vart det klart att Palermos 28-åriga mittfältare Gianni Munari byter rosa mot lila och Sicilien mot Toscana. Munari har tidigare varit utlånad och delägd av Lecce de senaste fyra säsongerna och när han kom tillbaka till Palermo så klargjorde man tidigt att Munari inte ingick i klubbens planer genom att inte låta han följa med på försäsongslägret. Nu har Munari skrivit på ett treårskontrakt med Fiorentina och prislappen sägs ligga på cirka 1 miljoner euro.

En liten mer spännande (?) övergång vart klar bara några timmar efter Munari och nu är det alltså klart att även den förra Cagliari-spelaren Andrea Lazzari kommer spela kommande säsong i Viola. Några ekonomiska detaljer verkar ännu inte finnas officiella men det är en affär som innebär att Fiorentina köper halva rättigheterna till Lazzari. En intressant övergång som säkert kommer gynna både spelaren och Fiorentina då Lazzari är en duktig offensiv mittfältare med en och annan landskamp i bagaget.

När det kommer till eventuella försäljningar så är Ricardo Montolivo såklart den det pratas mycket om i pressen och han nämns titt som tätt i samma mening som Milans Mr X. Ersättare till den föredetta lagkaptenen kan komma att bli Alberto Aquilani som förmodligen inte skulle gråta över att komma hem till ett mildare klimat.
Även Sebastien Frey kan komma att lämna klubben då det är sagt att han just nu räknas som tredjemålvakt bakom Boruc och Neto. Då Frey förmodligen inte nöjer sig med det så kan en övergång till Genoa bli aktuell. Då Genoas tidigare förstahandsval till målvaktspositionen Emiliano Viviano gått och blivit långtidsskadad under försäsongen så lär intresset för Frey öka markant.

Atalanta
Bergamoklubben verkar ha kommit överens med Bari om en övergång gällande Andrea Masiello. Affären kommer kosta Atalanta 2,5 miljoner euro för ett delägarskap plus Marino Defendi som i våras var utlånad till Grossetto.

En som däremot lämnar laget är Francesco Rupolo som vi kommer att hitta i Serie B-klubben Padova nästa säsong.

Udinese
Det har varit klart sedan länge egentligen men i torsdags så vart Alexis Sanchez officiellt klar för Barcelona. Övergången ger Udinese 26 miljoner euro men det är en summa som kan komma att öka med 11,5 miljoner euro beroende på hur bra Sanchez klarar sig i Barca. Sanchez ersättare sas bli den förra Barcelona-spelaren Giovanni Dos Santos som numera ägs av Tottenham. För bara några dagar sedan kunde vi läsa att Dos Santos skulle skriva på ett femårskontrakt och att han skulle kosta Udinese 10 miljoner euro men Dos Santos själv har nu sagt att han inte vill spela i Italien utan att han föredrar Spanien.

Milan
Helt plötsligt sägs det att det är Cesc Fabregas som är Mr X….

Imorgon är det måndag igen vilket innebär en ny mercato-vecka. Tror ni vi får vara med om några roliga övergångar kommande vecka?

5 tankar kring ”CalcioMercato 24/7

 1. Johan

  Inte nog med att Fotbollsoraklet har höjt sin standard avsevärt på sidan, nu är det ju till och med riktigt intressant att läsa. En liten fråga till dig Julia, tror du verkligen det blir Fabregas? Känns väldigt taget från ingenstans..?
  Tevez i Inter – Ja tack.

  Svara
  1. Julia

   Haha nej jag tror verkligen inte Fabregas går till Milan, känns minst sagt orealistiskt. Det är så mycket snack om den här Mr X så det nästan är löjligt…kommer det ens komma någon?

   Svara
 2. Joar

  ska bli intressant att se. det som dock skrämmer mig är klubbens uttalande. hoppas att de kan få lass diara från real, han e bra. e menez borta från roma?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *