CalcioMercato 2/7

Det italienska transferfönstret är öppet och Mercaton är i full gång. Det här är Fotbollsoraklets CalcioMercato!

*
Andrea Rispolis framtid är nu officiell. Parma-försvararen som de senaste två åren varit utlånad till Lecce och Brescia kommer kommande säsong spela för Sampdoria. 23-åringen har sedan han kom till Parma 2009 inte fått spela en enda match för klubben.

*
Palermos president Maurizio Zamparini berättade idag för Radio Mana Mana att om ”rätt erbjudande” kommer så kan Javier Pastore gå till Roma. Den argentinske landslagsmittfältaren har spelat i Palermo de två senaste säsongerna och efter en väldigt lyckosam säsong nyligen avslutad är han nu jagad av flera toppklubbar i Europa. Det har ryktats om Real Madrid, Barcelona, Chelsea och Manchester City. Men enligt Palermo-presidenten verkar det nu som att Roma är närmst att plocka åt sig 22-åringen.

– Oavsett vad så är det 90% chans att Pastore lämnar Palermo i sommar, sa Zamparini och fortsatte:

– Vi får se hur det blir, men med rätt bud från Roma kan Pastore mycket väl hamna där. Zamparini har tidigare sagt att bud under €50M (ca 480 miljoner kronor) inte kommer accepteras.

*
Enligt fransk media har Lazio sett ut att ha bestämt sig för en ersättare till Stephan Lichtsteiner, som lämnade klubben för Juventus i dagarna. Det är West Hams Julien Faubert det ryktas om. Den 27-årige fransmannen ser ut att lämna West Ham i sommar sedan de blivit nerflyttade från Premier League, och enligt France Football är nu Lazio igång med intensiva förhandlingar med försvararen.

*
Mikael Antonsson är klar för Bologna! Den svenske mittbacken lämnar FC Köpenhamn som bosman och har skrivit på för två plus ett år med Bologna!

*
Parma har idag gjort klart med en trio. 26-årige Graziano Pellé ansluter från AZ Alkmaar, men har tidigare representerat bland annat Lecce och Cesena. 20-årige Fabio Borini, som tillhörde Chelsea men var förra säsongen utlånad till Swansea, har också kommit överens med Parma. Likaså Nicola Sansone, 20 år, ansluter till klubben. Sansone kommer närmast från Bayern Münchens B-lag. Alla tre nyförvärven är offensiva spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *