Calciomercato 29/7

Vi ber om ursäkt för att det inte dykt upp någon Calciomercato i veckan men här har vi nu en kortfattad summering på det viktigaste (?) som hänt i veckan:

Palermo
Så är sagan om Javier Pastore tillslut slut. Eller slut är den verkligen inte men tiden i Palermo är nu över. Någon Mr X vart han inte till säkert en del Milanfans besvikelse, han vart inte heller lagkamrat med Fernando Torres. Nej det var PSG som drog det längsta strået så Pastore kommer alltså flytta till Paris, prata franska, studera tavlor på Louvren, gå på Disney Land, äta sniglar, börja röka och ropa ”buuuuuut” istället för ”gooooooool”. Stort grattis till PSG och bra jobb av Leonardo som vi nu kanske kan börja kalla för Leonardo Da Vinci istället för Leonardo Non Vinci som han kallades under tiden i Inter. 42 miljoner euro fick PSG punga ut för den talangfulla argentinaren.
Pastore åker dock inte ensam till Frankrike utan med sig från Sicilien tar han med sig kompisen och lagkamraten Salvatore Sirgiu som kommer vakta parisarnas mål.

Juventus
Juventus sommarmercato känns stundtals aningen virrigt och deras jakt på en superstjärna är ännu inte över. Tidigare i sommar kunde man läsa att Kün Agüero ”var så gott som klar” och att han hade uttryckt en önskan om att vilja spela i Juventus. Men Kün vart det inget av som istället blev klar för Manchester City alldeles nyligen. De senaste veckorna har vi istället kunnat läsa om Giuseppe Rossi och hur han ”var så gott som klar”. Någon Rossi är dock inte presenterad än så nu lär det inte bli något med honom heller. Men Juventus har såklart ett nytt namn som det spekuleras i för fullt – Mirko Vucinic. Montenegrinen sägs vilja lämna Roma och en övergång till Juventus har det pratats om ett tag och affären sägs bli klar när som helst nu. Roma kommer få 18 miljoner euro för spelaren och Vucinic får en årslön på 4,5 miljoner euro och kommer skriva på ett fyraårskontrakt.

Något som däremot är helt klart och officiellt är att Momo Sissoko lämnar klubben för laget som vill köpa alla, nämligen PSG. Övergångssumman hamnar på 7 miljoner euro och kommer spridas ut över tre år där 2,8 miljoner euro betalas nu i sommar.

Milan

Inget nytt, ingen Mr X. Bara Galliani som säger att han ”kanske” vet vem Mr X kommer vara.

Roma
Så har han då landat i Rom, Maarten Stekelenburg. 22:32 landade planet från Amsterdam på Fiumicinos flygplats och imorgon ska målvakten genomföra den medicinska förundersökningen och förhoppningsvis göra affären officiell.
Ut ur truppen försvinner Julio Sergio som för tillfället åker till Lecce för nya målvaktsäventyr. Som jag tidigare även nämnt är Vucinics dagar i Roma räknade och Roma har redan inlett jakten på en ersättare. Hetas just nu verkar Villareals Nilmar vara som kan komma till huvudstaden för 20 miljoner euro. Sist kan jag även meddela att även fjolårets höstsuccé Marco Borriello kan lämna laget för att PSG (suprise!) visat intresse för honom, men säg den spelare som PSG inte visat intresse för i sommar.

Inter
Pazza Inter – laget som trycker (och säljer) tröjor med namn på spelare som ryktas in.  För något år sedan kunde vi hitta De Rossis namn bak på en Intertröja och nu är det Tevez tur. Ryktet om Tevez i nerazzuri verkar dock endast vara just ett rykte och mötet med Marco Branca på Sardinien ska alltså bara ha skett genom en ren slump (men man vet ALDRIG).
Gårdagens stora Internyhet var annars att det kommit ryssar till Milano som lagt ett bud på 50 miljoner euro på Etoo. Men att Etoo skulle lämna Milano känns i dagsläget väldigt väldigt otroligt. Idag går det dock att läsa att Tevez är allt närmare en flytt till Inter och att han komma att ersätta Etoo. Bäst att inte tro på någonting förmodligen.

Genoa
Genoa har länge vart på jakt efter ny målvakt eftersom Eduardo inte dög och vart därmed såld. Många namn har kopplats ihop med Genoa för den tänkta målvaktsposten och de hetaste namnen har tidigare varit Viviano och Sirigu. Men nu är det alltså klart att det blir Sebastien Frey som tar sitt pick och pack och flyttar från Florens  till Genoa. Frey har skrivit på ett femårskontrakt med Genoa och kommer att tjäna mest i klubben, det vill säga 1,8 miljoner euro per år. Någon övergångssumma verkar inte finnas ännu men det sägs även att Alberto Gilardino kan vara på väg till laget och Genoa kan då få ett så kallat ”paketpris” (ta 2 betala för 1?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *