CalcioMercato 29/8

 

Forlán i Atlético - Foto: George Groutas

Efter en liten paus från alla mercaton som kommit upp (det var tänkt att vi skulle skriva matchreferat men nu har matcherna blivit uppskjutna p.g.a strejken) är vi nu tillbaka igen. På onsdag, alltså om två dagar, stänger transferfönstret för den här gången och då gäller det för klubbarna att vara klara med sina affärer, annars måste man vänta till januari.

Inter:

Då blev det alltså klart till slut. Samuel Eto’o är nu en del av Anzhi Makhachkala. Affären uppges vara värd 28 miljoner euro, samtidigt som Eto’o själv drar in 20 miljoner euro per år, en summa på 60 miljoner euro totalt. När affären blev officiell tog den slut på massvis med rykten om att kameruanen skulle lämna Inter. Eto’o hann med att spela 102 matcher på två säsonger, på dessa gjorde han 53 mål och vann sex titlar. Nu är dock hans tid i Italien över för tillfället, och han anländer istället till Ryssland där han blir den bäst betalde spelaren i världen.

En annan spelare som lämnar Inter är anfallaren Gordan Pandev, som är klar för Napoli. Enligt italienska medier handlar det till en början om ett lån, affären är helt gratis och Inter ska stå för större delen av lönebetalningen under säsongen. Inter meddelar även på klubbens hemsida att man lånar ut 20-årige Denis Alibec till KV Mechelen och Luca Siligardi till Livorno. Klubben har dock fått en betydligt mer etablerad spelare än dessa två, nämligen Andrea Poli. Sampdoria-mittfältaren ansluter på lån med köpoption, om han väljer att skriva på för Inter har han ett kontrakt som sträcker sig till 2016.

Vem är då ersättaren till Eto’o? Jo, det är Diego Forlán. 32-åringen kände att han ville få mycket speltid, vilket han inte var garanterad i Atlético efter värvningen av Falcao. Ryktet säger att priset endast landade på fem miljoner euro, alltså 23 miljoner mindre än vad Eto’o såldes för. Forlán kallade till presskonferens för att offentliggöra övergången, han passade också på att tacka sin gamla klubb för hans tid där. Efter att ha spelat i både La Liga och Premier League ser nu uruguayanen fram emot att spela även i Serie A.

Milan:

Den hemliga värvningen, kallad Mr X, är nu äntligen avslöjad. Det är Liverpool-mittfältaren Alberto Aquilani som är klar för klubben. Aquilani, som var utlånad till Juventus förra säsongen, säger sig vara lycklig i sin nya klubb och anser att det är ett steg i rätt riktning. Milan har möjligheten att köpa loss Aquilani för 6 miljoner euro efter första året, om han spelar 25 matcher totalt är man dock tvungna att köpa loss honom.Kontraktet sträcker sig till 2014, hur mycket Aquilani själv tjänar framgår dock inte. Vissa rykten säger att Allegri fortfarande är ute efter mittfältare men det känns tveksamt. Även om Flamini är borta fem månader och Gattuso är avstängd i fyra CL-omgångar. Det har ryktats om Gago, Montolivo, Keita med flera men troligen nöjer sig Milan med det mittfält man redan har.

Juventus:

Den gamla damen har varit ganska aktiv under den senaste tiden, bland annat har man ingått delägarskap med Cesena där man köper Emanuale Giaccherini för sex miljoner euro, uppdelat på tre år. Under dessa tre åren ska även Cesena återbetala Juventus tre miljoner euro, konstigt nog är det faktiskt så här det ligger till. Juventus har också lånat ut U21-landslagsmittfältaren Yago Falque till Tottenham. Spanjoren gjorde 11 mål för Villarreal B förra säsongen. Yttern Marcelo Estigarribia är också klar för klubben, på lån från franska Le Mans. Efter säsongen har man chansen att köpa loss sydamerikanen för fem miljoner euro.

Juve har ryktats vara intresserade av flera olika spelare, samtidigt som flera olika spelare ryktats vara på väg bort från Turin. Iaquinta, Bonucci och Amauri kan alla säljas/bytas bort från klubben innan fönstret stänger. Samtidigt kan Bruno Alves & Eljero Elia vara på ingång, den förstnämnde kan vara med i ett byte med Bonucci, som då kan gå till Zenit. Det återstår att se ifall ytterligare något händer i laget, det är inte ovanligt att en stor övergång sker i slutet av augusti.

Catania:

Nicola Legrottaglie gick till Milan från Juventus i janauri, men det blev endast en match för honom innan en skada satte stopp för mer spel. 34-åringen skriver nu på för Catania, trots funderingar på att avsluta sin spelarkarriär. Han tackar presidenten och sportchefen i klubben för att dem har respekterat och övervägt honom, återstår att se ifall han blir skadefri den här säsongen. Klubben meddelar också att mittfältaren Sergio Almiron är klar för klubben efter utlåningar till en del olika klubbar. Juventus-spelaren var utlånad till Bari förra säsongen, som då ägde 50 % av rättigheterna. Nu är Almiron dock 100 % klar för Catania.

Fiorentina:

Klubben har gjort klart med ytterbacken Mattia Cassani från Palermo, 27-åringen ansluter på lån över kommande säsong och därefter har Fiorentina en köpoption som man kan utnyttja. Cassani har spelat i Palermo dem senaste fem säsongerna, men nu verkar han flytta till Fiorentina permanent. Det återstår att se hur Viola väljer att använda sin köpoption dock. Både Riccardo Montolivo och Juan Manuel Vargas är jagade av olika klubbar, men det ser ut som att bägge stannar i klubben under hösten.

Roma:

Danske landslagsmittbacken Simon Kjaer sagt till italienska medier att en övergång kan vara klar när som helst, men ännu har ingenting officiellt kommit ut. Klubbens vd säger nu att lagen hade en överenskommelse på ett lån med köpoption, men att villkoren förändrats vilket betydde att man drog sig ur förhandlingarna. Real Madrid-mittfältarna Lass Diarra och Fernando Gago har båda hamnat i frysboxen i Madrid vilket möjliggör övergångar till Roma, men än så länge har inga bud kommit in.

Man bekräftar också en värvning av Espanyol-anfallaren Pablo Osvaldo, 25-åringen genomförde sin läkarundersökning för ett par dagar sedan och har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2015. Espanyol bekräftar affären på klubbens hemsida, där Osvaldo säger så här: ”Jag är väldigt glad över att vara här. Jag har valt Roma för att det är en fantastisk klubb.”  Spanjoren uppges kosta 15 miljoner euro plus ytterligare tre miljoner euro i olika bonusar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *