CalcioMercato 30/6

Mercaton i Italien är i full gång. Därför har det nu blivit hög tid att inleda Fotbollsoraklets CalcioMercato.

*
Det hetaste just nu ute i fotbollsvärlden Alexis Sanchez. Det alla undrar är inte om han blir klar för Barca, utan när. Udineses supertalang sägs redan vara överens med världens bästa fotbollsklubb om ett kontrakt, det ända som nu saknas är Udineses tillåtelse.
Sanchez tros blir klar för Barca ikväll. Vilket i så fall innebär att Udinese drar in en stor summa pengar.

– Barcelona har gjort ett slutligt bud. Vi väntar på ett svar från Udinese, säger en talesperson i Barcelona till spanska nyhetsbyrån EFE.

Det spekuleras redan om att klubben är ute efter en ersättare. Där tränare Guidolin är ute och rycker efter Arsenals, Andrej Arshavin.

*
Efter fem år i Fiorentina lämnade den omtalade anfallaren Adrian Mutu klubben för Cesena. Ersättaren kan mycket möjligt hämtas i från Milan, det snackas om att båda klubbarnas sportchefer, Corvino och Briada, skall träffats på ett hotell i Milano för att diskutera en eventuell övergång för Antonio Cassano.
Viola har även tappat mittfältaren Marco Donadel till Napoli.

*
Efter ha värvat den tidigare delägda målvakten, Emiliano Viviano, från Bologna, är Inter nu ute efter en mittfältare. Namn som har tagits upp inom klubben är Romas fransos, Jérémy Menez, supertalangen från Argentina, Erik Lamela och Real Madrids, Fernando Gago.
Den nya tränaren, Gasperini, sägs också vilja ta med en gammal favorit från Genoa, Rodrigo Palacio.

*
I Parma är man ute efter att värva Amauri från Juve, som under våren var utlånad till klubben. Amauri som har ett hjärta för klubben ska enligt sin agent tjata ordentligt på Juve om en övergång till Stadio Ennio Tardini.

*
I huvudstaden Rom så snackas det mest om när Maarten Stekelenburg och José Ángel kommer skriva på för klubben. Det mesta talar för att de båda affärerna blir klara under fredagen. Även Bojan ser ut att bli klar inom en snar framtid.
I Lazio så spekuleras det mest om vem som blir klubbens nya högerback, nu när Lichtsteiner ser ut att gå förlorad till Juventus. Palermos, Mattia Cassani, är just nu det hetaste namnet inom klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *