CalcioMercato 31/7

Sommarens mercato rullar på och med bara en knapp månad kvar till ligapremiären och transferfönstrets slut, blir det mer och mer spännande för var dag som går.

Roma
För andra Mercaton i rad får vi säga att övergången från Ajax till Roma för den holländske landslagsmålvakten Maarten Stekelenburg ännu inte rott i land officiellt. Stekelenburg har både landat i Rom, genomgått läkarundersökning och kommit överens med klubben om sitt kontrakt som, när övergången blir officiell, kommer sträcka sig fyra år framåt. Det ända som återstår innan övergången blir helt officiell är att Roma och Ajax når en överenskommelse.
Enligt franska L’Equipe är Roma även intresserade av att värva innermittfältaren Lucho Gonzales från Marseille.
Mario Balotelli till Roma? Inte så troligt. Men enligt flera mediers rapporter har det blivit för stor konkurrens på Citys anfall efter värvningen av Sergio Agüero och ”Super-Mario” har därför blivit erbjuden att spendera en säsong på lån i Roma. Balotelli tillsammans med Bojan, då Borriello lämnar, i ett ungt anfallspar skulle i och för sig vara ganska spännande, men en del rykten bör man inte tro på… Eller vad säger ni läsare?

Inter
Carlos Tévez kommer med största sannolikhet att lämna Manchester City i sommar, även om ryktena till brasilianska Corinthians gick i stupet tidigare i juli. Sedan en tid tillbaka har det framförallt ryktats om en flytt till Milano och Inter, med en eventuell bytesaffär inblandad då Eto’o skulle gå på motsatt håll. Men nu har Roberto Mancini nekat att det kan bli en bytesaffär med Eto’o. Tévez-till-Inter-ryktena rullar dock vidare och fortfarande är inget omöjligt.
Enligt italienska rapporter är Inter även på väg att värva Sao Paulo-mittfältaren Casemiro och även Lille-anfallaren Moussa Sow ryktas vara intressant för Inter.

Juventus
Marseille är på jakt efter en etablerad anfallare och då kan Juventus Amauri, med ett år kvar på kontraktet, vara rätt man. Amauri har ryktats vara på väg från Juventus en längre tid och nyligen har alltså Marseille dragit sig in i jakten.

Milan
Milan ryktas vilja göra sig av med en smått missnöjd Cassano som letar efter speltid. Och med Genoa intresserade kan vi möjligtvis få se en övergång inom kort. Cassano har blivit tillsagd att bli av med några kilo på kroppen, och att konkurrera ut Zlatan, Pato eller Robinho ur startelvan kan nog inte ens en helfrisk Antonio Cassano göra. Vill han spela EM 2012 med Italien så blir han nog tvungen att byta klubb för att få regelbunden speltid i A-laget.
Vidare så har Inters Thiago Motta och Fiorentinas Riccardo Montolivo ryktats vara på väg in på San Siro i rödsvarta tröjor.
Även Mario Balotelli har återigen ryktats vara på väg till Milan. Det skulle i så fall röra sig om ett ettårslån, likt den ryktade flytten till Roma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *