CalcioMercato 3/7

Arrivederci Ezequiel! Foto: AP

Arrivederci Ezequiel! Foto: AP


Fotbolls-EM är över, och Italien fick sig ett hedrande silver. Och nu börjar försäsongen, men framför allt Mercaton som under EM inte alls fått mycket utrymme i media. Vilket kan vara förståeligt.

*
Nykomlingarna/återvändarna Sampdoria har gjort klart med en ny tränare för säsongen 2012/2013. Ciro Ferrara kommer att försöka få Doria att hänga kvar i Serie A kommande säsong. Benitez och Deschamps har också varit på tapeten. Med det blir alltså Juve-legendaren som tar över, som under de två senaste åren haft kontroll över Italiens U-21 landslag.

*
Brassen Ederson har skrivit på för Lazio. Det blev officiellt igår. Ederson har kontrakt med klubben på fem år. Han kommer närmast från den franska storklubben Lyon, där han på 81 ligamatcher stod för 11 mål.

*
Mästarna Juventus har gjort klart med Isla och Asamoah från Udinese. Övergångssumman ligger på 18,4 miljoner euro för delägarskapet för dem båda, och det är tänkt att resterande del ska köpas ut nästa år för samma belopp.

*
Genoa ska ha lagt ett bud på Fiorentinas Vargas som vill lämna klubben. Budet ska ligga nånstans 9-10 miljoner euro. Även Liverpool, Aston Villa och Malaga är intresserade.

*
Miguel Veloso ska enligt italiensk press sitta i möte med Milan om en eventuell övergång. Corriere Mercantile skriver att portugisen befinner sig hos Dynamo Kiev, en övergång som skulle ge klubben 7 miljoner euro.

*
Ezequiel Lavezzi är KLAR för PSG. Det är dagens bomb. Lavezzi uppges ha skrivit ett avtal på fyra år och prislappen sägs vara runt 265 miljoner kronor.
– Jag har möjligheten att vinna titlar här och jag vill vara en del i klubbens framtida succé, säger Lavezzi på presskonferensen.

*
Amauri är klar för Parma, dit han var utlånad under föregående säsong. Hans kontrakt med Juventus har gått ut, och han går i och med det gratis till klubben.

*
Panagiotis Tachtsidis ska vara klar för Roma. Inget är ännu bekräftat. Men enligt starka källor ska greken under veckan bli officiellt klar. Tachtsidis tillhör Genoa, men var under säsongen utlånad till Hellas Verona i Serie B där han startade 35 matcher och stod för 8 mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *