CalcioMercato 3/8

Foto: Paul Blank - Stekelenburg

Då har det alltså gått tre dagar sedan den senaste mercaton kom upp, vilket innebär att en ny ska skrivas. Det har skett en del övergångar under de senaste dagarna, dessa kommer jag ta upp lite längre ner. Kommer skriva lagen som är involverade i olika övergångar och sen skriva om själva övergångarna, nu kör vi!

Juventus:

Roma-anfallaren Mirko Vucinic blev officiellt klar för den gamla damen den 1 augusti, i måndags. Kontraktet är skrivet på fyra år och Juventus betalar 15 miljoner euro för den montenegriske landslagsmannen (fördelat på tre år). Man får en spelare med god Serie A-klass, men i första hand handlar det om en breddvärvning.

Juve har också valt att sälja den hårt arbetande mittfältaren Mohamed Sissoko till franska PSG, för en summa av 7 miljoner euro (kan öka till 8 miljoner vid sportsliga resultat). Även denna betalningen fördelas på tre år, där 2.8 miljoner betalas ut i sommar. PSG slutade på fjärde plats i Ligue 1 förra året och hoppas nu ta sig in bland de tre bästa.

Roma:

Den tidigare nämnde Vucinic lämnar alltså klubben för spel i ligakonkurrenterna Juventus, efter det att Bojan blivit klar för Roma fanns det inte plats för Vucinic. Samma dag som han lämnade blev en holländsk landslagsmålvakt klar för klubben, han som ses som Van der Sars ersättare i De Orange. Det år såklart Maarten Stekelenburg jag talar om.

Den 29-årige holländaren har spelat i Ajax under hela karriären, från 2003 till 2011, Stekelenburg har även gjort 40 landskamper för Holland. Nu flyttar han alltså till huvudstaden för att ersätta Doni, som Roma sålde till Liverpool tidigare i sommar. Hann med 173 matcher i Ajax och var en ordinarie del från 2005. Nu tar han en förstaplats i Romas mål utan konkurrens, han blir en viktig pusselbit i nästa års upplaga.

Inter:

Som vanligt är mittfältaren Wesley Sneijder ett av de mest frekventa ämnena under Silly Season. Holländaren själv har uppgetts vara intresserad av en flytt till Manchester, men var också noga med att han fortfarande var en Inter-spelare. Sir Alex har dementerat en flytt flera gånger, men verkar fortfarande inte ha bestämt sig. Det ryktades om att Sneijder var på väg till Manchester men det har dementerats av italienarna.

Palermo:

Javier Pastore har varit ett hett namn för många storklubbar i Europa under sommaren, men har nu själv gått ut och sagt att han bara är en läkarundersökning ifrån PSG. Mittfältaren säger själv till sin agents hemsida att ”man kan säga att jag officiellt är en PSG-spelare, men jag måste ordna med min läkarundersökning först”. Andra stora värvningen från Serie A av PSG om denna går igenom, alltså.

Fiorentina:

Den peruanske yttermittfältaren Juan Manuel Vargas ryktas vara på väg till Zenit eller Juventus, efter att Florens-klubben accepterat bud från båda klubbarna. Det återstår att se om ryktet är sant, men om det är så är en övergång riktigt nära. Anfallaren Alberto Gilardino ryktas också vara på väg ifrån klubben, Genoa sägs vara intresserade av hans tjänster. Målvakten Frey har tidigare gjort samma transfer, Fiorentina-Genoa.

Genoa:

Den franske landslagsmålvakten Sebastien Frey presenterades som en Genoa-spelare för ett par dagar sedan och lönen är omkring 1.8 miljoner euro per år, vilket innebär att han blir den bäst betalde spelaren i klubben. Förstavalet Emiliano Viviano drabbades av en allvarlig knäskada och Salvatore Sirigu skrev på för (just det) PSG, vilket betydde att Frey var det enda namnet kvar på listan.

Klubben är också intresserade av Gilardino och Cassano (båda anfallare) men det kommer bli väldigt tufft att få dit någon av de spelarna. Dock är båda spelare som inte har några startplatser i sina klubbar vilket kan möjliggöra en övergång. Intressant att se hur dessa affärer utvecklas, om det nu ligger någon sanning i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *