CalcioMercato 5/1

Nu är mercaton öppen och värvningar som Borriello, Gilardino, Vargas är klara efter bara några dagar. Vem kommer, vilka går och vem är klar? detta är dem stora rykten att följa. Hänga med!

 

Milan:

Carlos Tevez sagan fortsätter att prägla tidningar och unga Milan fans sitter fortfarande och biter på naglarna efter hans signatur. Personligen ser jag affären redan som klar då Mancini redan gått ut och sagt att Tevez går till Milan. Det troligaste vid detta laget verkar vara ett låneavtal med obligatorisk köpeoption vid slutet av säsongen.

Vid den värvningen utgår istället en gammal striker vid namn Inzaghi som fortfarande hoppas på speltid. Allgeri har gått ut och sagt att han är ledsen över att han inte ger honom speltid och berömmer hans mentalitet i sådan gammal ålder, men tyvärr inte ingår i hans planer.

Säljs han eller lägger han ner? Serie A klubbar sägs vara intresserade i den gamle anfallaren.

Bland alla dessa rykten går den vilsna talangen Pato ut i media och attackerar Allgeri efter en trög höst. Klubbar i Europa väcktes med detsamma och ett makalöst bud från storsatsande PSG kom till attack med ett bud på 50 miljoner euro. Vice-direktören Galliani berättade att man inte bara nekar ett sådant bud med en gång innan man lyssnar, det återstår att se.

Milan sägs också vara intresserade i två Barcelona spelare vid namn Maxwell och Keita som förstärkning. Vänsterposition har inte direkt varit den starkaste platsen i startelvan för Milan. Taiwo har istället blivit en flopp medan Zambrotta blivit för gammal och Antonini inte tillräckligt bra, ett bud sägs vara nära. När det gäller Keita har media gått ut med nyheten om att Milan skall vara intresserade av Keita. Spekulationerna blir allt fler när ingen från Barcelona eller Milan dementerat ryktet.

Inter:

Den stora ryktenas kung är självklart Wesley Sneijder som sägs vara oerhört intressant för klubbar ute i Europa. Manchester United var ett tidigt intresse av holländaren, men Alex Ferguson nekade till rykten och gick aldrig till handling i somras. Men efter en halvtaskig säsong med laget ute ur Champions League och flertal med spelare skadade så hade det varit en gnista för laget att få en spelare som Sneijder. Vad tror ni?

Det pratas självklart om Lavezzi till Inter efter deras väldigt dåliga säsongsinledning. Då nyförvärv som Alvarez, Jonathan & Forlan inte varit till mycket hjälp. Inter letar efter alternativ och en Lavezzi till Inter hade inte varit dåligt alls. Men att Lavezzi lämnar Napoli kan vara svårare än så.

Om inte Lavezzi, varför inte Milos Krasic? Enligt media sägs Juventus inte längre erhålla spelaren som en i deras planer efter en trög höstsäsong. Intresset har väckts och Claudio Ranieri tycker att Krasic är perfekt för deras spelsystem. Det kan röras om ett låneavtal med mera.

Samtidigt som vi pratar om låneavtal har Inter tröttnat på Zarate som inte presterar som dem ville. Utan är fortfarande samma ”balettdansös” som i Lazio. Det betyder att dem inte är intresserade av att använda sig av köpoptionen i slutet av lånekontraktet.

Juventus

Efter sin värvning av Borriello sägs Juventus vara intresserad av en annan Roma spelare vid namn Pizarro. Då lämpliga ersättare i mittfältet skall finnas om skador uppstår. Ett annat namn är Montolivo som erhåller ett kontrakt som snart går ut. Som betyder att de måste sälja ifall Fiorentina skall få några pengar för honom. Personligen ser jag honom som en bättre fotbollsspelare än Pizarro. Samtidigt betydligt yngre.

Amauri, Iaquinta & Luca Toni är tre anfallare som bara sitter ner och kostar massa pengar. Klubben har sagt åt spelarna att hitta andra klubbar att spela för. Amauri är sugen på att bli Gilardinos ersättare i Fiorentina och dem andra två anfallarna förblir ett mysterium. Enligt Iaquintas agent vill han stanna, men det väcker inga positiva känslor för klubben.

Däremot är den uruguayanska ytterbacken Caceres på ingång. Spelaren var tidigare och spelade i Juventus men var då flertal gånger omtagen av skador som inte fick Juventus att fullfölja köpoptionen på ytterbacken för två säsonger sedan.

Roma

Den stora sagan om De Rossi förblir ett mysterium om han vågar eller vill lämna sitt käre Roma för Premier League och köpmonstret Man City. Då det är beräknat att de skall kunna erbjuda spelaren 160 000 pund i veckan för hans signatur.

Villareals spelare Nilmar tänks vara ett anfallsalternativ för Roma. Men Nilmar har själv sagt att han vill hjälpa sitt kära lag från bottenträsket som dem själva har hamnat i. En trolig övergång kan ske efter säsongen i så fall.

Casemiro verkar vara på väg till Roma, dock är det oklart när mittfältaren kan komma att gå till Roma. Vad som försvårar affären är att Corinthians vill ha 10 miljoner euro, något Sabatini tycker är alldeles för högt.

Stefano Okaka, en annan anfallare som inte gått hem hos Enrique kommer även han med största sannolikhet att lämna Roma. Klubbar i England är sugna, men även lag på den undre halvan i Serie A. Okaka har varit utlånad flera gånger om i sin karriär, men nu verkar det vara dags för en försäljning.

 Napoli

Enligt Daily Mail skall Chelsea beredda på att försöka värva målkungen Edison Cavani från Napoli. Engelsmännen sägs vara redo att lägga ett bud på ca 40 miljoner pund. Dock så kan trion från Napoli vara dem svåraste spelarna att försöka locka till sina lag. Men när tiden kommer och en av dem lämnar verkar vara troligt om 2-3 år.

Mazzarris gamle mittfältskrigare Angelo Palombo från åren i Sampdoria vill eventuellt lämna sin älskade klubb och redan i somras fanns rykten om en flytt till Napoli. Är det i denna Calcio Mercato vi får se värvningen gå igenom för förstärkning i mittfältet?

Anfallaren Guiseppe Mascara vill troligtvis ha mer speltid. Därför kan det röras om en bytesaffär med Bolognas mittfältare Mudingayi.

 

KLARA ÖVERGÅNGAR:

ALBERTO GILARDINO (Fiorentina-Genoa)

AGON MEHMETI (Malmö FF-Palermo)

DAVID LÖFQUIST (Mjällby-Parma)

LUCA CALDIROLA (Inter-Brescia)

ANDREA CARACCIOLO (Genoa-Novara)

FRANCO VAZQUEZ (Belgrano-Palermo)

MATTEO RUBIN (Parma-Bologna)

AHMED HEGAZY (Ismally-Fiorentina)

DANIELE DESSENA (Sampdoria-Cagliari)

 

Forza Calcio!

// Abraham Eriksson

1 tanke kring ”CalcioMercato 5/1

  1. johan

    mer sånt här!! älskar silly season..!! tipsade mina kompisar om detta. ska tipsa ännu fler om ni skirver mer o bätter!!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *