CalcioMercato 6/7

Nesta - helt klar för Montreal

Nu är det dags för sommarens andra mercato, som bland annat bjuder på transfernyheter om Lucio, Samir Handanovic och Alessandro Nesta. Häng med!

*

Den brasilianske mittbacken Lucio är nu helt klar för Juventus. Lucio upphävde sitt kontrakt med Inter för ett par dagar sedan och går till Juve som bosman. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Turin-klubben.

*

Udinese har nått överenskommelse med Inter angående den 27-årige målvakten Samir Handanovic. Målvaktens signatur är det enda som fattas för att slutföra transfern, något som Udineseägarens son Gino Pozzo berättat till Goal. Enligt italienska rapporter landar övergångssumman på 11 miljoner euro, motsvarande 96 miljoner kronor.

*

Samma Udinese har förlängt kontraktet med sin skyttekung Antonio Di Natale, 34 år gammal. Di Natale gjorde 23 mål på 36 matcher i Serie A den gångna säsongen och var även uttagen i Italiens EM-trupp. Nu har han skrivit på ett kontrakt som håller honom i klubben till 2014.

*

Uppgifter har också placerat Inter-målvakten Julio César i rivalklubben Milan,  men de ryktena har dementerats av César själv som säger att han kommer kämpa för sin position. Det faktum att han inte får följa med på klubbens träningsläger kan säkert spela en stor roll, dock. Målvaktens nuvarande kontrakt löper ut 2014.

*

Ännu fler Inter-nyheter. Enligt Gabi Mudingayi’s agent är den 30-årige belgaren, tillika Bologna-mittfältaren, klar för Milano-klubben. Mudingayi kommer skriva på för två eller tre år och övergången beräknas kosta två miljoner euro.

*

Pescaras supertalang Marco Verratti kommer skriva på för den franska storklubben PSG, som bland annat värvat Napoli-anfallaren Ezequiel Lavezzi. Enligt Corriere dello Sport är övergången värd elva miljoner euro, med ytterligare tre miljoner euro i bonusar. Kontraktet uppges vara över fem år, med 1,5 miljoner euro per säsong.

*

Nu har den förre Milan-försvararen Alessandro Nesta, 36, hittat en ny klubb. Det är amerikanska Montreal Impact som gjort klart med mittbacken, som bland annat vunnit både VM och Champions League. Efter tio säsonger i Milan gick Nesta skilda vägar med klubben och nu har han alltså skrivit på för Montreal.

*

Palermo-mittbacken Matias Silvestre har gjort klart med – just det – Inter. Palermo bekräftar att 27-åringen ansluter på lån för den kommande säsongen och att Inter därefter har en köpoption på Silvestre. Priset vid en övergång ryktas ligga runt 8,5 miljoner euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *