CalcioMercato 8/8 – Zapata klar för Milan

Foto: Getty Images Europe

Foto: Getty Images Europe

 

Uppdatering från mercaton i Italien.

*
Mittbacken Zapata (tidigare Udinese) blev under eftermiddagen klar för Milan. Som ersättare för Thiago Silva, som lämnat klubben för PSG. Colombianen är inlånad från Villareal, som åkte ur La Liga ifjol.

*
Aleandro Rosi är klar för Parma, med ett kontrakt på fem år. Roma har sedan länge försökt bli av med Rosi, som är född i Rom, men utan att lyckas. Man bröt, helt ömsesidigt, kontraktet. Kort därefter stod det klart att högerbacken var överens med Parma.

*
Andreas Granqvist är mycket nära Lazio. Den svenske mittbacken ska enligt italiensk media ingå i en bytesaffär där målvakten Carizzo går till Genoa, och Granqvist åt det motsatta hållet. Genoas president har bekräftat att han tror att Granqvist kommer vara en Laziospelare inom kort.

*
Guglielmo Stendardo är klar för Atalanta. Stendardo har tränat med klubben ett tag, men kan först nu ses som en i laget. Han har skrivit på för tre år.

*
Och nu till dagens stora snackis. Corriere dello Sport skriver att Marco Borriello kan vara påväg tillbaka till Milan. Där Antonio Cassano går tillbaka till Roma i utbyte.
Romas sportchef Walter Sabatini bekräftar att Milan nu hört av sig.

– Jag har fått ett samtal om Cassano i dag, ja.

Men han fyller i:

– Men jag vill inte kalla det ett erbjudande från Milan. En liten bris på marknaden bara, troligtvis från en tredje part. Vår prioritet är en mittback.

Även Sampdoria ska vara ute efter Cassano, samt Genoa efter Borriello.

*
Sportmediaset skriver idag om att Juventus gett upp jakten på Van Persie. I stället ska man lägga all kraft på att värva Fiorentinas supertalang, Stevan Jovetic. Det spekuleras i att ett bud redan ska ha lagts, men förkastats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *