Catania-Udinese 2-0: Udinese till Champions League!

Inför säsongens sista omgång så hade Udinese alla världens chanser att ta den eftertraktade tredjeplatsen. Inför bortamatchen mot Catania behövdes bara en poäng för att laget skulle joina Milan och Juventus i CL-skaran. Tränare Guidolin formaterade sitt lag såhär:

Handanovic
Benatia-Danilo-Domizzi
Basta-Pereyra-Pinzi-Asamoah-Pasquale
Fabbrini-Di Natale

Hemmatränaren Vincenzo Montella (som kan ha gjort sin sista match som Catania-tränare) ställde upp sitt lag på följande sätt:

Carrizo
Bellusci-Spolli-Legrottaglie-Marchese
Izco-Almiron-Seymour
Ricchiuti-Cattelani-Gomez

 

Det blev aldrig någon spännande kamp om CL-platsen utan den var Udineses matchen igenom. I 19e minuten bjöd EM-aktuella  Antonio Di Natale på en riktig delikatess då han sprintade förbi målvakten Carizzo och sedan chippade oerhört snyggt och skickligt bollen över Spolli och in i mål. Catania fick sedan chansen att göra det hela lite spännande igen men Gomez missade lagets straff. Istället satte Fabbrini spiken i kistan när han i andra halvlek drog till med ett skott som letade sig in bakom Carrizo. Udinese gick segrande ur matchen och kunde därav behålla tredjeplatsen. Det svartvit-randiga laget följer Juventus och Milan till Champions League och laget har gjort en imponerande säsong med tanke på att världsspelare som Sanchez och Inler såldes i somras. Stort grattis säger vi till Udinese!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *