Champions Leagues åttondelsfinaler lottade!

Champions Leagues lottning inför åttondelsfinalerna lottades under dagen, och det är flera jämna matcher vi kan se fram emot. Milan – Arsenal och Zenit – Benfica är exempel på två svårbedömda matcher.

Endast två engelska lag finns kvar, efter att de båda Manchester-lagen åkt ut i gruppspelet, och vi kan konstatera att båda de återstående lagen har en mycket tuff lottning. Båda de engelska lagen får i februari åka ner till Italien, då Arsenal som sagt möter Milan, medan Chelsea åker till Neapel för att försöka slå ut Napoli.

De båda favoriterna, Bayern och Barcelona, fick båda varsin relativt enkel lottning. Bayern möter skrällen Basel, medan Barcelona får tyskt motstånd i Leverkusen. Den hittills största skrällen, gruppvinnarna Apoel, får försöka fortsätta skrälla sig fram i Frankrike, mot Lyon.

Trots att favoriterna har fått ganska enkelt motstånd, ser de flesta matcherna på förhand mycket öppna ut. Som neutral åskådare är det alltid kul. Men vilka går vidare? Hela lottningen, samt matchanalyser, finns nedan:

CSKA Moskva – Real Madrid

Real Madrid ångar på i år, och såg fram till El Clásico ostoppbara ut. I Champions League slutade laget på maximala 18 poäng, och +17 i målskillnad. Många har börjat undra om det inte är Reals tur i år. I så fall är denna lottning en mardröm. CSKA kommer med största sannolikhet utnyttja den ryska kylan i första mötet, för att försöka få med sig ett oavgjort resultat i det betydligt behagligare klimatet i Spanien.
Tips: 2-0 / 3-1 – CSKA vidare, genom 3-3 och fler bortamål.

Leverkusen – Barcelona

Leverkusen kunde ha sluppit mardrömslottningen, då en vinst i sista omgången mot Genk hade resulterat i en gruppseger. Nu fick laget bara med sig 1-1, och får därför svårast tänkbar lottning. Vad som talar för en skräll är att de regerande mästarna visat sig vara mänskliga på bortaplan i år, där man inte alls imponerat. Hemma däremot har Barca 39-0 i målskillnad på 9 matcher. Leverkusen behöver satsa på ligan, där man ligger en bit bakom topp 4. Ingen skräll här.

Tips: 0-1 / 0-4 – Barcelona vidare, genom 0-5.

Milan – Arsenal

Milan har i år kunnat satsa på ligan, då CL-gruppen var relativt enkel. I ligan slåss laget i toppen, och i år ser Milan riktigt bra ut. Detsamma gäller Arsenal, som efter en krisstart kommit igång på fullt allvar. Mycket öppen match här. Milan måste ta vara på första mötet, eftersom hemmaplan mycket väl kan bli avgörande i detta möte.

Tips: 1-1 / 1-1 – Milan vidare på straffar, efter 2-2.

Zenit – Benfica

Zenit höll undan sin slutspelsplats genom 0-0 mot Porto i sista gruppspelsmatchen. Liknande scenario kan vi få se i Portugal. Om Zenit vinner hemma så lär de försöka få med sig 0-0 i sista matchen. Benfica är betydligt bättre hemma än borta, och Ryssland är inget roligt ställe för en bortamatch. Zenit håller undan ännu en gång.

Tips: 2-0 / 0-0 – Zenit vidare, genom 2-0.

Marseille – Inter

Marseille stod för en imponerande insats i sista gruppspelsmatchen, då ett underläge mot Dortmund vändes i andra halvlek. Därmed gick Marseille vidare, medan Dortmund åkte ut. I ligan går det inte fullt så bra. En mittenplacering är närmare än en topplacering, även om fransoserna ser ut att vara på gång. På gång är även Inter. En katastrofstart i ligan samtidigt som man vann den jämna gruppen i Europa utan att imponera. Nu går formen spikrakt uppåt, lagom till slutspelet?

Tips: 1-0 / 0-2 – Inter vidare, genom 1-2.

Lyon – Apoel

Det har varit mycket prat om Lyons senaste match i Champions League. 7 mål behövde hämtas upp för att kunna ta Ajax plats i slutspelet. Ajax förlorade mot Real Madrid med 2-0, då behövdes 5 mål. Lyon låg länge under med 1-0 mot Zagreb, men vann till slut med förkrossande 7-1. Rykten om en uppgjord match finns, men nu är fransoserna i vilket fall som helst här. Nu möter man storskrällen Apoel, som vann Champions Leagues jämnaste grupp. Även i Cypern imponerar laget. Varje turnering behöver ett skrällag, Apoel har tagit den rollen i år.

Tips: 1-0 / 1-2 – Lyon vidare, genom 2-2 och fler bortamål.

Napoli – Chelsea

Här möts två lag som i år är mycket svårbedömda. Napoli imponerar inte i ligan, men tog sig vidare från dödens grupp genom att slutligen slå slagpåsen Villarreal i sista omgången. Chelsea i sin tur är oerhört ojämna, men Andre Villas-Boas ser nu ut att ha hittat rätt i laget. Genom en imponerande seger mot formstarka Valencia i sista omgången togs andraplatsen i gruppen. Detta möte avgörs av lagens dagsform under februari och mars.

Tips: 2-1 / 0-1 – Chelsea vidare, genom 2-2 och fler bortamål.

Basel – Bayern

På förhand den mest ojämna matchen. Basel vann senast den avgörande matchen om andraplatsen mot United, och skickade ner fjolårets finalister till Europa League. I Schweiz är laget överlägsna, och hemma kan de flesta lagen störas. Frågan är om ett mäktigt Bayern kan skakas om. Bayern, som ganska enkelt vann dödens grupp, siktar på en final på sin hemmaarena. I så fall ska Basel inte vara några större bekymmer.

Tips: 0-0 / 1-5 – Bayern vidare, genom 5-1.

 

 

Hela lottningen

CSKA – Real Madrid

Leverkusen – Barcelona

Milan – Arsenal

FC Zenit – Benfica

Ol. Marseille – Inter

Ol. Lyon – Apoel Nicosia

Napoli – Chelsea

FC Basel – Bayern München

1 tanke kring ”Champions Leagues åttondelsfinaler lottade!

  1. johb

    Håller med utom i Real!!! De går vidare. Jävligt bra analyserat måste jag säga. Sånt här.man vill läsa om cl!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *