Charlie Adam klar för Liverpool

2011 års segaste övergång är äntligen klar. Redan i januari var Liverpool mycket nära att locka till sig Charlie Adam, men Blackpool sade nej i sista stund. Idag står det klart att Blackpool – trots många försök – inte klarar av att behålla Premier Leagues kanske mest positiva överraskning förra säsongen. Summan uppges vara en bit under £7 miljoner, och vissa rykten säger också att två spelare ingår i dealen. En inte alltför vågad gissning är att det i så fall kan röra sig om försvararna Paul Konchesky (övergång) och Danny Wilson (lån).

Trots att Liverpool hade konkurrens av bland annat Manchester United i jakten på Adams signatur så var det aldrig något tvivel om vilken klubb som hade störst chans. Så fort Liverpool visade sitt intresse i januari så var Adam framme och flörtade tillbaka med sin drömklubb. Det enda som fördröjde övergången var Karl Oyston, Blackpools ordförande, som gjorde sig extremt impopulär hos Liverpools fans efter sina ageranden i transfern.

Liverpools andra värvning för säsongen innebär att laget nu har hela åtta innermittfältare, vilket självklart är alldeles för mycket. Med största sannolikhet har minst två av dessa andra klubbadresser i höst. Både Christian Poulsen och Alberto Aquilani ser ut att vara minst önskvärda hos Dalglish, men rykten säger även att Meireles, som gjorde en fantastisk debutsäsong, kan få lämna för rätt pris. Jonjo Shelvey och Jay Spearing kan dessutom mycket väl lånas ut, om innermittfältet fortfarande är övermannat framåt augusti.

Som om det inte var tillräckligt med goda nyheter för Liverpools fans idag, så har även viktiga Glen Johnson valt att förlänga sitt kontrakt. Liverpool uppger inte kontraktets längd, men med tanke på att det gamla varade till 2013, så borde det nya kontraktet hålla under många år framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *