Chelsea-Manchester City 0-0

Detta var omgångens på förhand största match där båda lagen mer eller mindre blev utslagna ur Champions League under veckan vilket gjorde att denna match blev mycket viktig för lagen att plocka poäng i och helst vinna. Inför matchen var det största att Rafael Benitez skulle göra sin första match som Chelsea tränare vilket Chelsea supportrarna har uttryckt sitt missnöje över under veckan och gjorde också under denna match.

Första halvlek

Matchen inleddes med ett riktigt högt bolltempo och aggressivt försvarsspel från båda lagen och man fick känslan av att detta kunde bli en mycket underhållande match.

Halvleken skulle inte komma att bjuda på speciellt många giftiga målchanser utan den bästa målchansen fick Sergio Agüero som på ett inlägg blev förvånansvärt fri och som kunde ha tagit ner bollen och sedan avslutat men som inte uppfattade situation helt rätt utan avslutade snabbt med en nick som var svår att kunna få kraft i och resultatet blev en lös nick rakt på Petr Cech som kunde göra en enkel räddning.

När man kollar tillbaka på matchen kan man konstatera att detta var matchens bästa målchans vilket säger en del om hur händelsefattig matchen var.

Andra halvlek

Inget av lagen gjorde några byten i halvtidsvilan utan fortsatte med samma taktik och uppställningar. Matchen symboliserade två felfria lag när man pratar om försvarsspelet och som inte fick igång anfallsspelet.

För halvchanserna präglade denna match kraftigt och när man kollar på statistiken så kan man konstatera att Chelsea bara lyckades att producera ett enda skott på mål vilket inte är godkänt av ett storlag som Chelsea som man vet har spelarna och kvalitén att oroa alla lag i Premier League men som blev en stor besvikelse anfallsmässigt denna match.

Manchester City lyckades producera sju skott på mål vilket får anses som godkänt men där kunde man också se att anfallsspelet inte stämde helt. För Manchester City står för ett kreativt anfallsspel med många smarta djupledslöpningar och dagens match blev det många skottförsök från långt avstånd vilket blev lösningen när laget inte lyckades att hitta in med passningarna i djupled.

Det man kan konstatera av matchen är att båda lagen har två helt olika sätt att spela anfallsspel på som blev mycket tydligt i slutet av matchen där Chelsea hade sina snabba och som oftast effektiva kontringar och Manchester City som vill bygga upp anfallsspelet med många passningar på offensivplanhalva och skapa målchanser genom det vilket är snarlikt hur Barcelonas anfallsspel är.

Det positiva lagen kan ta med sig från matchen är deras försvarsspel som stämde till 100 % och det är framförallt därför jag har valt två spelare från lagens backlinjer som matchens spelare. Både Chelseas och Manchester Citys försvar bedömde situationerna mycket bra under 90 minuter när det var läge för att trycka fram och pressa och när det var läge för att falla bakåt med laget.

0-0 får anses som ett rättvist resultat och det viktigaste för lagen i denna match var att inte förlora vilket båda lyckades med. Nästa match för Chelsea är återigen en hemmamatch men då är det Fulham som står för motståndet. Manchester City spelar borta mot Wigan som ska innebära tre poäng för Premier League mästarna.

Matchens spelare i Chelsea: Ashley Cole

Matchens spelare I Man City: Vincent Kompany

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *