Chelsea var för fega

 Jag sitter så här dagen efter och tänker på hur Chelsea kunde åka ur Champions League trotts att man hade greppet om platsen i sin hemmaborg Stamford Bridge.
Svaret är enkelt. Man var för fega.
Det Chelsea jag såg igår var inte samma Chelsea som jag såg på San Siro för lite mindre än en månad sen. 
Man saknade fantasi, energi och framförallt anfallsvilja. Det var som att man hela tiden tänkte att man måste gå på säkerhet.
Man vågade inte satsa i början av matchen och det straffade sig. Jag tror att Ancelottis taktik var att börja lugnt för att inte riskera att ge Inter en tidig ledning. För att därefter öka tempot ju längre matchen led.
Man litade på att man skulle klara av att gå på säkerhet och sedan avgöra i slutet och det visade sig vara helt rätt. För Mourinho.

 Länge tänkte jag att det nog ändå skulle lösa sig för Chelsea och att man skulle få in ett mål på slutet för Inter såg inte heller livsfarliga ut och som jag skrev till en polare som är Inter supporter ”Milito verkar inte hitta målet om han så fick gps.”  Tack och lov för Inter har man ändå Etoo.
Chelsea gick som sagt inte att känna igen i första halvlek och när man sedan skulle öka tempot så avvärjde Inters försvar målchanserna för dem. Drogba verkade mest vara förbannad under matchen och till slut rann det över och han fick lämna planen efter vad som såg ut att vara en ful stämpling på Thiago Motta. Kameran uppfattade dock inte situationen men vad man ser av den så var det en korrekt utvisning.

 Så fick till slut Mourinho revansch på Chelsea.
Inter tog död på sitt Englands spöke.
Men framför allt tog man död på myten att italiensk fotboll är i stort sett död.
Nu gäller det att Inter behåller sitt lugn och inte dras iväg i samma arrogans som verkar drabbat Chelsea och hela England. Då kanske man kan vara med och slås om en plats i finalen.
För övrigt kul är att Mourinho fick sparken av Abramovich för att laget spelade för tråkig fotboll. Vad ska Roman nu göra med Ancelotti?

1 tanke kring ”Chelsea var för fega

  1. Dennis

    Det märktes hur mycket Cech och framförallt Essien saknas i Chelsea, även att Turnbull gjorde en fantastisk insats med ett par spektakulära räddningar. De åker ur igen, kanske pga straffsituationer som lika väl kunde blivit straff precis som förra året mot Barca. Hoppas klassen på domarna ökar i framtiden och det är bara att gratulera Inter som fortfarande håller ett lag från Serie A kvar i CL 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *