Chicharito hjälte i Brimingham

I halv sju matchen på lördagkvällen så tog bottenlaget Aston Villa emot ligaettan Manchester United. 40 538 personer fick se en väldigt underhållande match där United tillslut gick segrande med 2-3. Men det var mycket som ledde upp till det slutresultatet och det var återigen en fantastisk upphämtning av bortalaget. Hemmalaget startade med följande lag. Guzan, Lowton, Vlaar, Clark, Stevens; Weimann, Ireland, Westwood, Bannan, Abgonlahor; Benteke. United startade med, De Gea; Rafael, Ferdinand, Smalling, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Young; Rooney och Van Persie.

Och som det faktiskt har varit många gånger den här säsongen när United spelar så var det det andra laget som förde och skapade flest chanser. United hade mycket boll i första halvlek men hade svårt att skapa något mot ett starkt hemmåtjobbande Aston Villa. Aston Villa hade visserligen ganska svårt att skapa något farlig under de första 45 men de var bättre än United i alla fall. Det var ett frustrerat bortalag som bollade från höger till vänster och letade förgäves efter luckor att sticka in bollar på sina stjärnforwards Rooney och glödheta Van Persie. Istället så var det Aston Villa som skulle göra första halvlekens enda mål. En kontring i den 46 minuten ledde till Benteke på vänsterkanten. Benteke tryckte bort Smalling och serverade Weimann snett inåt bakåt och Österrikaren satte bollen snyggt högt i målet.

Återigen så hade United satt sig i underläge och med tanke på den första halvlekens ineffektivitet så krävdes det något speciellt av ligaettan om de ville fortsätta att kunna titulera sig som just de, ligaetta. Sir Alex gjorde ett byte i halvlek och plockade av den förre Aston Villa spelaren Young och slängde in Javier Hernandez. Ett väldigt lyckat drag skulle de visa sig. Men mer Aston Villa skulle det vara innan Mexikanen kunde kliva in i handlingarna. I den 50onde minuten så gjorde nämligen Weimann sitt andra mål för dagen och utökade Villas ledning till 2-0. Sedan var det dags för ytterligare en fantastisk vändning av United. På 30 minuter så skulle man vända på steken. I den 58onde minuten slog Scholes en perfekt boll från mittplan till en löpande Chicharito. Hernandez tog med sig bollen in i straffområdet och kunde med lite tur skicka in 1-2. Fem minuter senare så var det dags igen, även om målet förmodligen kommer att noteras som ett självmål av försvararen Vlaar. Ett inlägg från höger letade sig ändå till bortre stolpen där Hernandez fanns och sköt bollen mot mål. Bollen tar på Vlaar och styrs in i mål. United fortsatte att pressa Aston villa och såg ut som ett helt annat lag jämfört med första halvlek. Innan ledningsmålet skulle komma så hade Van Persie träffat ribban två gånger. Men givetvis så skulle det komma ytterligare ett mål och såklart så var det Hernandez som skulle göra det. Van Persie slog en frispark och Villa försvaret tappade helt och hållet bort Hernandez inne i straffområdet och Mexikanen kunde nicka in sitt andra/tredje för kvällen och fullborda vändningen.

Ytterligare en fantastisk upphämtning från United alltså som fortsätter att se ostoppbara ut, även fast de hamnar gång på gång i underläge. Offensiven finns det absolut inget att klaga på men försvaret måste skärpa till sig om det ska bli några titlar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *