Chievo – Roma 0-0

Det blev en riktigt tråkig match i Verona mellan Chievo och Roma, i och med poängtappet så är Roma nu avhängda i kampen om en Champions League plats. Förutsättningarna för en bra match var inte de bästa då regnet öste ner, planen var fruktansvärt blöt och det gick inte att få igång ett vettigt spel för något utav lagen. På grund utav den hala planen så fick vi se ganska tamt spel med många långbollar och långsamma omställningar.

Första halvlek inleddes lite trevande med ganska svängande spel, dock ganska långsamt då spelarna hela tiden var tvungna att få ett litet lyft på bollen för att kunna spela den mellan varandra. Något som Daniele De Rossi visade sig vara en ren mästare på då han mycket elegant slog lobbpassningar till sina lagkamrater. Curci i Roma målet utnyttjade det hala underlaget genom att göra några riktigt snygga glidräddningar i eget straffområde. Båda lagen hade en del vassa chanser i första halvlek men den där riktiga skärpan i avsluten fanns inte. Framförallt Chievos Pellissier hade några riktigt vassa lägen som han inte kunde förvalta.

Andra halvlek blir lite mer underhållande då de uteblivna målen gjorde att lagen mer och mer försökte att skapa målchanser och vinna matchen. Chievo lyckades faktiskt att göra mål efter en djupledsboll på Alberto Paloschi men målet blev korrekt av vinkat för offside. Chievo tar mer och mer över matchen och har stundtals ett riktigt bra anfallsspel. Men inga mål blir det trots att Pellissier hade en ruskigt bra möjlighet runt omkring den 90:e matchminuten, han dundrade ett stenhårt skott över när han befann sig i straffområdet.

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *