City hemmaslog Arsenal i toppmötet

Machester City förlorade för första gången i Premier League den här säsongen förra matchen då de spelade borta mot Chelsea. Idag var det dags för ett nytt toppmöte, denna gången på hemmaplan mot Arsenal.

Det var en väldigt händelserik match med bra chanser från båda lagen. City som länge haft ledningen länge i ligan var tvungna att vinna för att ta tillbaka serieledningen från Manchester United som tidigare idag bortaslog QPR med 2-0.

Båda lagen hade gott om chanser och redan efter 9 minuter hade Agüero chansen att de City ledningen men han sköt ett hårt skott strax över. Båda lagens målvakter storspelade, framförallt Citys målvakt Joe Hart som gjorde flera superräddningar!  Trots alla chanser var det mållöst i paus.

I andra halvlek fick vi se ännu fler chanser och en av dem resulterade i en 1-0 ledning för hemmalaget efter att David Silva slått in en retur.

Efter målet fortsatte den jämna matchen med chanser för båda lagen. Arsenal hade ett par jättelägen, bland annat Theo Walcott. Även City var nära att utöka sin ledning då de hade ett skott i stolpen. City hade flera klara lägen att göra mål men de lyckades inte få bollen i nätet en gång till. I slutet av matchen hade Arsenals Vermaelen två bra chanser, bland annat ett skott som avlossades strax utanför straffområdet där Joe Hart i Citymålet fick sträcka på sig för att stoppa bollen från att gå in i mål.

I den 77:e minuten tog bollen på Micah Richards hand i Citys straffområde och Arsenal ville ha straff men domaren tyckte att bollkontakten var ofrivillig och valde att inte blåsa straff.

Manchester City vann tillslut en bra och innehållsrik match där framförallt andra halvlek var riktigt spännande. Detta gjorde att de återtog serieledningen från Manchester United. De leder nu ligan 2 poäng före United.

Här kan ni se målet: http://www.youtube.com/watch?v=6ewZp7ZBHJE

// Viktor Åberg

1 tanke kring ”City hemmaslog Arsenal i toppmötet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *