CL-lottningen ur ett tyskt perspektiv

Åttondelsfinalerna i Champions League lottades som bekant den gångna veckan, jag ska försöka hålla mig ifrån att skriva om de rykten gällande att denna skulle vara riggad och att lagen inte valdes utav en slump.

Den här texten kommer ses utifrån ett tyskt perspektiv eftersom de tillsammans med Spanien har flest lag med från gruppspelet, de tyska lagen har dock överraskat. Schalke, Dortmund och Bayern München vann sina respektive grupper.

Lottningen då? Jag tänkte skriva ner lite tankar om alla tre lagens lottningar och motståndarlag.

Först ut har vi Galatasaray-Schalke, detta är enligt mig den på pappret lättaste matchen som lagen från Bundesliga fått tilldelade. Johan Elmander och hans Galatasaray gjorde förvisso en del bra matcher i gruppspelet men de känns lite för ojämna och man vet inte riktigt vad man får. Deras starkaste vapen är ju den notoriska målskytten Yilmaz som gjort de flesta av deras mål hittills. Schalke å sin sida har verkligen inte övertygat den senaste tiden, vilket har gjort att den förre tränare Huub Stevens fått vifta med den vita flaggan och lämna skutan. Hade någon frågat mig om de skulle vinna den här fighten i november hade jag sagt ett solklart JA men nu är jag mer tveksam.

Nästa match, Arsenal-Bayern München. En lottning som på förhand känns tuffare för Arsenal än vad den gör för Bayern. Bayern har gått som tåget i ligan medan motsatsen gäller Arsenal. Bayern har fått behålla spelarna som var med vid finalförlusten förra året, men de har även spetsat med några nya vassa spelare. Förra årets erfarenheter tror jag kommer bli avgörande i årets upplaga och jag tippar Bayern som segrare i den här åttondelen.

Sist men inte minst har vi Schaktar-Dortmund. Tittar vi på trupperna så ska ju Dortmund vinna överlägset med den starka offensiven med bl.a. Reus och Lewandowski. Men jag tror att tyskarna får det tufft, speciellt på bortaplan. Det är inget lag som frivilligt åker till en bortamatch på Donbass Arena. Fråga bara Chelsea som tidigare under hösten åkte på pumpen på bortaplan. Trots detta tror jag kvalitén hos Dortmund kommer spela ut sin rätt och de tar sig vidare, men de kommer få vara beredda på kamp.

Jag är nog inte ensam om att se fram emot åttondelsfinalerna som drar igång i februari, det är då vägen mot Wembley startar och därmed säger vi så här: Let the show begin!

/Emil Cardebrant

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *