Dagens andra Derby. United – Wigan. Sammandrag

Inte ett lika närbeläget derby som den tidiga matchen idag, men än dock ett derby.

Inte helt oväntat öppnar United stabilt, kvickt och verkar vilja styra spelet. Något som Wigan förmodligen inte är helt överraskade över utan sätter försvar som högsta prioritet.

Men. Efter redan åtta minuter spricker nollan. Ett helt överlägset United gör ett noll genom Park. Wigan verkar inte gilla att ha bollen och jag antar att det är bra, för dom får knappt låna den. Wigan väl med boll är ett projekt. Ett projekt att dra ned på tempo och försöka vända Uniteds motivation till någon annat.

Den spelare som i början av matchen faktiskt lyckas skapa något av värde framåt heter Victor Moses. En hyllad liten sak som skapar allt Wigan överhuvutaget har. Men ofta för jäves. Anfallen, så som hörnor försvinner snabbt. Men skapas det något. Då är Moses där. Frågan är hur länge Wigan lyckas behålla honom.

Park dribblar! Park skjuter, passar och springer. Fenomenal öppning från Park!

39 minuter in i matchen backar en tillsynes lite småklumpig Conor Sammon in i Carrick, en hand i ansiktet, som visar sig vara just en hand. Inte en armbåge. Gult tycker den frekvent namedroppande Viasat kommentatorn, men rött tycker domaren.

Nu är det svårt att ta på vad som egentligen talar för Wigan. De har svårt att få igång ett spel. De har en man mindre på plan och enligt statistiken har de heller aldrig vunnit över Manchester United.

Och det visar sig snabbt. I 41 minuten tar Berbatov, i hästmanér, ner ett inlägg, håller undan sin back, vänder om och gör 2-0 till United. Givetvis ett rättvist resultat såhär långt. Men det tog inte slut här. I 57 minuten gör Berbatov en smidig vändning och drar upp en yttersida i krysset. Ett snyggt tre-noll-mål som känns sådär märkligt; varken oväntat eller väntat. Det bara kom. Men snyggt var det.

Resterande tid av andra halvlek är svårt att likna vid något annat än ett överlägset handbolls lag som rullar runt. Det är just så överlägset som jag försöker uttrycka här. En ren överkörning helt enkelt. Och. Det leder såklart också till utdelning.

Ett distinkt skott i bortre gör Valencia till målskytt och vi har 4-0 i matchen. Sidnot: Valencia log TVÅ gånger denna match(!)

Vi får slutligen också en straff. Däremot faller Park tydligt utanför straffområdet, men det är inget som Berbatov reflekterar speciellt mycket över när han iskallt rullar in ännu ett hattrick. Tre mål i matchen, fyra mål på två matchen för Berbatov. Tio mål för United på 180 minuter. Det känns som United matchar gräset på fler sätt än att skapa julfärger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *