Dags för omstart av Bundesliga

487px-Bundesliga

Nu är det cirka en vecka kvar till omstarten i Bundesliga. Jag tänkte här låta er få ta del av de tankar som kretsar i mitt huvud när de Tyska lagen fått vila några veckor och jag fått tid att fundera.

Vinteruppehållet kommer alltid mer lämpligt för vissa medan andra lag som Bayern München gärna skulle ta vara på sin goda form ett tag till. Man kan under dessa veckor ta hand de små skavanker som lätt bildas under en brinnande säsong, samtidigt som vissa behöver träna på ordentligt för att komma ikapp dem som fått mer speltid.

Tittar vi på Bayern, Leverkusen och Dortmund så har alla tre varit på träningsläger utomlands. Bayern har befunnit sig i Qatar, Leverkusen i Portugal och Dortmund i Spanska La Manga. Dortmunds tränare Jürgen Klopp säger på deras hemsida att han är nöjd med deras träningsläger, de har kunnat satsa på att träna med en hög träningsvolym för att vara förberedda för säsongens andra halva.  Just de orden är något som alla tränare skulle vilja se tillbaka på sitt uppehåll, sedan återstår det att se om de har vad som krävs för att prestera bra när det drar ihop sig.

Vilka är förutsättningarna i Bundesliga nu igen? Jo det mest intressanta i Bundesliga är ju om något lag kan ta ikapp det försprång Bayern har skapat sig, vilka lag som kvalificerar sig för Champions League och vilka lag blir degraderade ner till andradivisionen?

Det här är mina tips. Jag tror att topptrion kommer bestå av de nuvarande lagen men att Dortmund kniper andraplatsen före Leverkusen. I botten så har vi Augsburg och Greuther Fürth, där kommer åtminstone Fürth finnas även när säsongen avslutas. Risken finns ju att även Augsburg återfinns där men Hoffenheim ligger även dem farligt nära nerflyttningsplats, det lär bli en tuff fight lagen emellan hela vägen fram på målsnöret.

En annan del av veckorna i december men framför allt i januari månad är ju såklart Silly Season. Det är många som sitter på nålar i väntan på att se en stor värvning till sin klubb, eller kanske orolig för att favoritspelaren ska lämna. Medialt så får Silly Season stor uppmärksamhet, själv tycker jag att det är lika trevligt varje gång. Att få gotta ner sig i alla rykten som florerar är något som jag kan ägna timmar åt varje dag.

På fredag är det alltså dags igen, först ut är Schalke som tar emot Hannover i årets första ligamatch. Det ska bli väldigt skönt att Bundesliga drar igång igen och det stora tomrum som finns inom mig nu fylls ut, när det ska bjudas på mycket publikvänlig fotboll på arenorna runt om i Tyskland.

Ha det gott!

//Emil Cardebrant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *