De givna stjärnorna misslyckades

VM är tyvärr över för den här gången, och även om vi har fått nya spelare att älska så floppade de spelare vi redan älskade. Rooney, Messi, Drogba, Torres, Anelka och Gilardino för att bara nämna några. Ingen av dessa spelare gjorde något särskilt bra VM, bäst utav dessa var väll Messi, men gjorde världens bästa spelare mål? Nej det gjorde han inte och detta kan bli kostsamt när Ballon d’Or skall delas ut.

Varför lyckades då inte dessa givna VM-stjärnor? Dålig from? Nä, Messi hade underbar form inför VM. Skada? Rooney, Torres och Drogba var alla lite småskadade innan VM, men ansågs vara tillräckligt bra för att spela och de borde alla gjort bättre ifrån sig. Va de bollens fel? Lika för alla och borde inte pekas ut som en syndare i just detta sammanhanget. Var det instrumentet ifrån helvetet? Knappast, påverkade kommunikationen med medspelarna men borde inte heller hängas ut i just detta sammanhanget. Jag tror att det var det absolut enklaste utav alla alternativ, ej samspelta. Inte samma spelare runt omkring sig. Det går att vrida på svaret på många sett. Men resultatet är samma. De har helt enkelt inte fått tillräckligt med tid tillsammans. Ganska konstigt eftersom att i kvalet gick det helt fantastiskt för de flesta utav dessa stjärnor. Kan bero på att de matcher var under säsongens gång och de hade matchtempot i sig.

Eller kan det helt enkelt varit så att pressen på dessa världsstjärnor var för höga? Var de rädda för att misslyckas så de tog det enkla alternativet för det svårare, dock behövde de svårare inte vara sämre. Tänk er, de spelare jag skrev om i början, var tänkta att leda sitt lag till de offensiva framgångarna, de skulle göra målen. Det var endast Drogba som gjorde mål utav dessa, han gjorde ett. Det är för dåligt det med. Sätter folket för stort hopp till vissa enskilda spelare så att de inte klarar av pressen? Eller ska de klara av den ändå? Enkelt att sitta i soffan och snacka om hur de borde gjort när man sett reprisen tre gånger, vi vet ju alla själva hur det är när man håller på med någon sport överhuvudtaget. Man tänker inte i dessa situationer, man bara utför. Nä jag tillhör nog den skara människor som tycker att de borde klara av pressen. Jag menar, de har ju fått den pressen utav en anledning. De är bäst på de dem ska göra.

Nu följer några fotbollstomma veckor, men innan vi vet ordet av så är säsongerna igång igen, förhoppningsvis levererar dessa stjärnor då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *