De oväntade resultatens afton

Igår kväll spelades årets första matcher. Det var dags för de första åttondels matcherna i copa el rey och det blev de oväntade resultatens afton kan man minst sagt säga. Vem kunde ana att segunda b laget Albacete skulle kunna hålla emot 90 minuters anfall. Eller att Mirandés skulle slå Racing santander med 2-0. Och vem kunde tro att samma lag som slog ut Real madrid för två år sen skulle få Levante på fall också. Och vem kunde förutspå att Real madrid skulle behöva ligga under med 2-0 innan de skulle vakna och inse att matchen hade börjat.

Matchen mellan segunda B-laget Albacete och Athletic Bilbao var det en ganska ensidigt och tråkigt. I första  halvlek dominerade Athletic Bilabo spelmässigt totalt men de var tama. De hade inte mycket anfallsmässigt. Albacete hade försvarsspelet i fokus och man hade knappt något anfallsspel och de tillfällen man fick bollen var det  inte många i laget som gick med. När väl Albacete kommer till anfall stod Athletic försvaret välplacerat och de chanserna rann ofta ut i sanden.  I andra jämnade bollinnehavet ut sig men Athletic dominerade fortfarande. Matchens enda målchans hade Iraola men han vinkades för offside. Albacete lyckades att hålla undan för Bilabo denna gång, frågan är om de kommer att klara samma bedrift i borta mötet.

I kvällens andra match möttes Levante och Alcorón, samma lag som för två år sen lyckades med bedriften att slå ut Real madrid i åttondels matchen. Denna gång var det Levante som förlorade.
Detta var en intensiv match. Lagen var jämna genom hela matchen, det som skiljde lagen åt var att Alcorón ville mer och gav mer idag. I den 13 minuten satte Borja 1-0 innan Levante lyckades utjämna till 1-1 genom Pallardó i den 24 minuten. I den 53 minuten gjorde Nagore 2-1 och gav sitt lag en välförtjänt seger. Alcorón är verkligen inte ett lag att leka med, de har ett stort hjärta och när de verkligen vill tror jag de kan köra över de flesta motståndare, i cupsammanhang i alla fall.

I matchen mellan Racing santader och Mirandés fick vi omgångens stora överraskning. Mirandés kom in i matchen med en stor illusion, koncentration och intensitet och med det vann de. Trots att Racing  hade nya spelare som Toño, Álvaro, Colsa och Kennedy kunde man inte att vinna över segunda B-laget. Racing fick en riktig lektion i hur fotboll ska spelas. Mirandés var det bättre laget matchen igenom. I den 33 minuten satte Pablo Infate 1-0 och 13 minuter senare satte Martins 2-0 efter assist av samme infante. Racing fick Papa Diop skadade men han genomförde hela första halvlek och i andra ersattes han av Tziolis.

Real Madrid och Malaga fick avsluta kvällens omgång av copa del rey. Den kunde inte ha börjat värre för madrid laget.  Försvaret som idag bestod av Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Pepe och Marcelo saknade en ledare och såg bräckliga ut, det var påtagligt att dirigenten Ramos behövdes. Det var inte det enda som var problemet, anfallsmässigt såg laget tamt ut trots att man framåt hade formstarka Callejón, Christiano Ronaldo, Kaká och Higuain så ville det inte sig. Det tog laget hela 24 minuter att få ett första skott på mål, på nästan samma tid hade Malaga hunnit göra två mål.
1-0 kom på hörna i den 10 minuten av Sergio Sánchez. På samma sätt gav man Real madrid en kall dusch 19 minuter senare när Demichellis nickade in en hörna.

Malaga var spelmässigt det bättre laget idag. Real Madrid  hade störst bollinnehav hela matchen men kom inte någonstans, de passade bara runt och runt i 68 minuter, samtidigt som Malaga tog till vara på de gånger man fick låna bollen av hemmalaget. Trots den svaga insatsen så gav Real Madrid alla fotbollsälskare en läxa idag, en match är 90 minuter och man ska inte räkna ut någon förrän domaren blåst av matchen.

Efter en dålig första halvlek valde Mourinho att bytta ut Alvaro Arbeloa, Kaká och Callejón och sätta in Benzema, Özil och Khedira och skillnaden blev efterhand enorm. I mitten av den andra halvleken vaknade real madrid upp. Anfallet började fungera igen, försvaret var fortfarande bräckligt men den samlade ihop sig något trots allt.  I den 68 minuten satte Khedira det första målet i lagets stora återhämtning. Två minuter senare i den 70 minuten rundade Higuain målvakten och satte det andra målet i tomkasse. Benzema satte punkt för omgångens vändning. På loppet av nio minuter hade man vänt ett två målunderläge till 3-2.

Igår kväll var också Ruud Van Nistelroy och Manuel Pellegrinis stora återkomst hem till deras gamla hemmaarena. Van Goal var blek, han sprang ofta offside och var inte direkt inblandad så mycket i Malagas spel. Före detta tränaren Pellegrini gjorde allt rätt igår, han hade real madrid på fall. Hans manar tog tillvara på de fasta situationer man fick och sen hade man ett försvar som i 68 minuter var fantastiskt, de stod alltid i vägen och läste av Real madrids spel hela tiden. Hade det varit något annat lag så hade Malaga varit vinnarna, men igår mötte de ett av säsongs bästa lag och de blev till slut en storlek för stora.

Igår var som sagt överraskningarnas afton i copa del rey. Vem kunde ana att den enligt mig så oförtjänt kritiserade backen Raul Albiol skulle tillhöra en av de två bästa backarna i Real madrid eller att Real madrid kunde gå från det tama och uddlösa spel de hade i 68 minuter till anfallsvågorna vi fick se de sista tjugo och inte minst, vem kunde ana att Lassana Dierra hade sådana tekniska kvaliteter. Igår kväll fick vi vara med överraskningarnas kväll, undra vad omgångens andra kväll bjuder på.

/Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *