De spelar Englands roligaste fotboll

Satt idag på fikarasten på den folkhögskola jag går på och snackade fotboll ihop med en kille.
Vi diskuterade bland annat vilka lag som spelar den roligaste fotbollen i England?
Det första man måste utreda i en sån här lista är vad är rolig fotboll?
Jag har efter mycket tänkande kommit fram till att man ska kolla på vilka lag som satsar mest framåt.
Offensiv fotboll är rolig fotboll. Fråga bara fotbollssupportrar i Brasilien om den saken.
Det jag tittat på är hur laget spelar efter de förutsättningar de har.
Här har ni listan.

 1. Arsenal: Det är inget snack om saken enligt mig Arsenal är det lag som spelar mest underhållande i England idag. Theo Walcott, Cesc Fabregas, Arshavin, Nasri och gänget har snabbt dödat myten om ”boring Arsenal”. Idag är man snarare ”funny Arsenal”. Jag hittar inget lag i England som spelar mer underhållande i sina bästa stunder. Arsenal är inte vad man var i början av 2000-talet men man är nästan ännu mer underhållande.
 2. Tottenham: Spurs har alltid ståt för fotbollsfilosofi där man velat kombinera rolig fotboll med framgång. Ordet baka hemåt existerar inte Spursfansens ord bok och det har gett resultat. Man har i Aron Lennon en av Englands bästa offensiva yttermittfältare och i år verkar det som att man skulle kunna nå framgång med sitt lag. Tottenham har en härlig taktik att satsa allt framåt och ni kan bara fråga Wigan om det fungerar.
 3. Astonvilla: Hur bygger man ett lag som kan utmana ”The Big Four” i England? 
  Tidigare har det flesta lag byggt sig på en stabil defensiv och snabba kontringar. I Aston Villa ser vi en ny generations skräll lag växa fram precis som Spurs satsar man mycket framåt om än inte riktigt lika kraftfullt som Spurs. I Ashley Young och James Milner har Martin O’Neal några av Englands bästa yttermittfältare. Unga, snabba, tekniska, talangfulla och hungriga. Det blir till att se upp med Villa om dem kan behålla spelarna i klubben det vill säga.
 4. Chelsea: Spelar väldigt bra och har en bra spetskompetens i Drogba men känslan att de skulle kunna spela ännu roligare fotboll med det fina material man har håller Chelsea utanför prispallen. Sedan Ancelotti tog över laget har man lämnat sin 4-5-1 totalfotbolls uppställning och gått över till ett mer centrerat 4-4-2 system. Inte riktigt lika underhållande som man var i fiol men å andra sidan leder man ligan och vem klagar då?
 5. Manchester United: Samma sak här, tycker att dem spelar underhållande stundtals men saknar Ronaldo som gav deras offensiv extra kraft. Å andrar sidan har man Rooney i världsklass form men precis som med Chelsea tycker jag att United inte alltid går för fullt och skulle kunna satsa mer framåt. Men jag tror att Ferguson precis som Ancelotti hellre jagar Premierleage titeln än ett fånigt pris som Englands roligaste lag. Inte roligast men klart effektivast.
 6. Liverpool: Jag håller på Liverpool. Men jag tycker man ska försöka vara opartisk och sanningen är att ibland har det sett väldigt underhållande ut när Pool spelat. När allt funkat det vill säga, vilket det allt för sällan gjort i år.
  Liverpool tappat den här riktiga regissören i Xabi Alonso och Lucas och Aquilani har inte riktigt lyckats nå samma mästerlika nivå och spelat har sett ut därefter. Nu vet vi hur Liverpool ser ut utan en bra regissör och det är inte alltid världens bästa underhållning. 
 7. Manchester City: Bra lag på pappret och framgången har kommit därefter. I Tevez har man absolut en anfallare i världsklass och United lär ångra att man inte gav honom mer speltid och Bellamy har gjort en kanonsäsong. Men bakom det här anfallet så ser det tomt ut tycker jag. Vad City saknar är en yttermittfältare i världsklass som vågar gå framåt och tittar man på materialet tycker jag inte man spelar så underbar vackert.     
 8. Everton: Jag är imponerad över att David Moyes lyckats bygga ett så bra spelande lag av rätt små resusher. Everton badar inte i pengar ändå har man lyckats få ihop ett riktigt bra och även roligt lag. Everton är definitivt en utmanarklubb i mina ögon även om det inte gått lika bra i år som det gjorde förra säsongen. Jag gillar Everton som klubb och jag gillar hur dem spelar.
 9. Newcastle: Gamla klasiska ”The Entertainers” är fortfarande underhållande att se även om det numera är i The Championship man underhåller. Egentligen tycker jag att Newcastle har ett bättre material än att man ska ligga i The Championship och jag älskar att se dem lira. Skönt med en klubb som fortsätter satsa framåt när det är uppförsbacke. Senast blev det fritt fall framåt vi får se hur det går framöver.
 10. Middlesbrough: Ytterligare ett underhållande lag som åkte ur i fiol. Jag tror inte man räcker till att ta sig upp i år men jag hoppas att man gör det så snart som möjligt. Samtidigt visar statistiken att det inte alltid är bra att satsa allt framåt eftersom både Meddlesbrough och Newcastle åkte ur förra sängen. Middlesbrough har gått bakåt men man förtjänar ändå en plats på den här listan.    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *