Debutanten fixade tre poäng till Roma

Efter att ha förlorat derbyt i sista sekunderna förra söndagen så var det ett revanschladdat Roma som tog emot ett lika revanschsuget Palermo som hade åkt på en tung 3-0-förlust mot Milan. Gästerna ställde upp med Tzorvas i mål; Pisano, Silvestre, Migliaccio och Balzaretti i backlinjen; Acquah, Barreto, Della Rocca och Zahavi på mittfältet samt Hernandez och Pinilla längst fram. På grund av skada fick Miccoli infinna sig på bänken från start. I hemmalaget vaktade Stekelenburg målet; Cassetti, säsongsdebutanten Juan, Burdisso och José Angel i försvaret; De Rossi, Pizarro och Gago på mitten samt Osvaldo, Borriello och Lamela på topp. Då varken Totti eller Pjanic fanns att tillgå så fick det argentinska nyförvärvet Erik Lamela göra en efterlängtad debut i Romatröjan och hemmapubliken var väldigt förväntansfulla på att få se 19-åringen.

Roma satte fart direkt och skapar matchens första hörna redan efter en minut genom Angel. En hörna som visade sig bli betydelselös men utdelningen skulle komma bara några minuter senare. I den 8e minuten snappar (passande nog) #8 i Roma upp en boll i utkanten av straffområdet, han tar några steg och skjuter elegant och känsligt in bollen i det bortre hörnet bakom Tzorvas. 1-0 till Roma och vem är Romas nummer #8 om inte debutanten Erik Lamela! Drömstart för Roma och drömdebut för Lamela!

Efter ledningsmålet slog Roma som vanligt av på tempot och släppte in Palermo in matchen. Palermo fick rulla mer boll men skapade aldrig några riktigt farliga chanser och när chanser väl dök upp så var Stekelenburg i vägen. Hetast blev det i slutet av andra halvlek då Zahavi vart frispelad men Stekelenburg kunde styra undan bollen med högerarmen.

Roma inledde andra halvlek som det starkare laget men något 2-0-mål kom aldrig. Lamela hade chans att göra sitt andra mål för dagen och Osvaldo hade ett flertal halvchanser att öka på ledningen men bollen ville inte in för hemmalaget. Allteftersom matchen gick så började Palermo pressa på alltmer och komma högre och högre upp i banan och vi som känner Roma vet att ett kvitteringsmål inte hade förvånat alls. Allra svettigast blev det i den 76e minuten då nyinbytta Illic blev frispelad, rundade Stekelenburg för att sedan lägga in bollen i öppet mål. Men från ingenstans kom plötsligt De Rossi tjurrusandes och kunde rensa bort bollen till hörna innan den rullade in i mål. Med åtta minuter kvar av matchen byttes så även Miccoli in och på övertid fick han sin stora chans men volleyskottet gick utanför målburen. Efter tre övertidsminuter blåste domare Bergonzi av matchen och Roma kunde inkassera sin tredje seger för säsongen. Roma gick således förbi Palermo och klättrade till en sjätte plats medan Palermo trillade ner på en åttonde plats.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *