Demba Ba förlorare i återkomsten

Mycket fokus inför matchen mellan Newcastle och Chelsea handlade om återkomsten av Demba Ba. Men den kom av sig lite då anfallaren var tvungen att kliva av några minuter innan halvlek med ett brutet näsben. Det var istället Newcastle som tog alla tre poängen efter en dramatisk avslutning. Matchen slutade 3-2 och nysatsande Newcastle har nu 6 poäng på 2 matcher.

Newcastle tog ledningen efter 41 minuter när ytterbacken Davide Santon skickade in ett inlägg och Jonas Gutierrez nådde högst upp och kunde snyggt nicka in 1-0. Tio munter före detta så svängde de åt andra hållet då Demba Ba fick iväg ett skott som hans gamla lagkamrat Tim Krul kunde rädda men släppa retur på. Returen dök Demba ba på. Resultatet blev en missad nick och en olycklig spark i ansiktet av Coloccini. Ba tvingades utgå med ett brutet näsben och Torres kunde komma in strax innan halvtidsvilan till hemmapublikens glädje då de skickade iväg ironsika applåder.

Resultatet stod sig halvleken ut men Chelsea skulle vända på steken inom loppet av en fem-minutersperiod i andra halvlek. Efter 55 minuter så kunde Lampard med ett riktigt snyggt skott kvittera matchen och om Lampards mål var snyggt så var Matas ledningsmål fem minuter senare minst lika snyggt. Torres serverar Mata i bortre delen av straffområdet och spanjoren skruvar snyggt in bollen i bortre krysset.

Sedan skulle  Moussa Sissoko kliva in i handlingarna. Nyförvärvet kvitterade matchen i den 68:e minuten i en riktigt snygg kontring. Och i den 90:e minuten så kunde Davide Santon fixa sin andra assist i matchen då han drev bollen in i Chelseas straffområde och serverade  Moussa Sissoko snett inåt bakåt. Sissoko sköt direkt och bollen gick in nära Chechs stolpe. Merparten av de 52314 åskådarna exploderade i glädje och kunde se ett hemmalag som tog sin andra raka seger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *