Domarbasen på Melwood

Efter en tid av flera dåliga domslut mot Liverpool, tog Kenny Dalglish tag i situationen. Igår hölls ett möte med domarbasen Mike Riley på Melwood.

Det var förlusten mot Stoke i helgen som var den sista droppen för Dalglish. En tveksam dömd straff för Stoke avgjorde som bekant matchen, medan Liverpool inte fick straff för någon av de två händerna i Stokes straffområde. Efter matchen betonade Liverpoolmanagern i en presskonferens vikten av att domarna måste respektera de enskilda klubbarna, om de själva ska få den respekt de kräver.

Dalglish menade också att de båda målen Andy Carroll gjort i år bara dömts bort eftersom han är starkare än sina motståndare, och visst ligger det något i vad han säger. Båda målen har nämligen kommit efter helt vanliga luftdueller, och om man lägger till matchen mot Stoke går det att förstå skottens ilska.

Igår hölls därmed ett möte mellan Kenny Dalglish och den före detta domaren Mike Riley, som numera ansvarar för domarschemat i Premier League. Några detaljer om mötet är inte officiellt, men Liverpools tränare verkar ha blivit någorlunda nöjd. Han berättade senare för hemsidan att mötet var mycket givande och informativt, och att liknande möten bör ske oftare.

– Det är vårt jobb att representera klubben på bästa möjliga sätt och försvara klubbens intresse, men vi har också stor respekt för det jobb som domarna lägger ner. Vi har aldrig önskat eller bett om att få någon särbehandling.

Ovanstående citat beskriver situationen ganska tydligt. Dalglish har genom hela processen visat stor respekt mot domarna, och förklarat sakligt varför han är missnöjd på dem. Det kanske är något att tänka på för mer hetlevrade tränare såsom Wenger och Ferguson?

Det återstår nu att se om kvalitetsnivån på domarna höjs, något som verkligen behövs efter flera skandalbeslut de senaste åren. Kanske är Dalglish rätt ute när han pratar om att fler möten mellan klubbar och domare behövs. Även presskonferenser efter matcher skulle ibland behöva matchdomaren. Låter det inte ganska logiskt att kommunikation är lösningen på många av dagens domarproblem?

1 tanke kring ”Domarbasen på Melwood

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *