Dortmund överlägsna i derbyt

Det var ett väldigt taggat Dortmund som gick ut och möte ett Schalke04 som inte alls kom upp till den kapacitet man har i laget. Och när väl målet föll för Dortmund så kändes det helt rättvist och bitvis var det Unnerstall som räddade Schalke från fler baklängesmål. Schalkes offensiva spel fungerade inte alls, sanningen att säga hade dem skadade spelarna Farfan och Höwedes verkligen behövts i Schalkes lag. Huntelaar och Raul fick nästan aldrig några bollar att jobba med och alla inlägg man slog gick för långt. Från Dortmundssida såg det däremot riktigt bra ut, Barrios brände ett par lägen som man inte får bränna men man vann ändå och det är bara att gratulera Dortmund, som nu har 2 segrar från den ”tuffa” perioden man har haft nu i ligan med först Bayern, sedan Schalke och den avslutas nästa helg med Mönchengladbach.

För övrigt är det kul att läsa tabellen nu. Det står Dortmund som etta och Mönchengladbach som tvåa och Bayern först på tredje plats.

Många hade trott att Bayern skulle gå iväg rättordentligt poängmässigt. Men 2 förluster nu i rad och dessutom var dem faktiskt inte bra i matchen mot Augsburg. Frågan jag ställer mig ihop med övriga på redaktionen är om inte den dåliga formen sammanfaller väldigt mycket med Schweinstiegers skada, och vad beror det på, man vann ju CL matchen. Kan det vara så att Schweini behövs som på drivare i de tråkigare matcherna? Eller är det som så att utan han på mitten funkar det helt enkelt inte ute på plan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *