Efter:Brasilien-Nordkorea

För många var dagens match en sensation, oväntat och flera kanske blivit lite förälskade i Nordkorea?

Jag som följt Nordkorea under en tid blev inte särskilt förvånad, jag blev dock väldigt besviken på Brasilien, visst för att Dungas mannar inte är med för att underhålla publiken men i första halvleken var det fantasilöst, ingen som tog tag i spelet och man kom inte igenom Nordkoreas välorganiserade försvar.

Nordkorea då? ja, man ställde upp precis så som jag förutspådde med sin
5-backslinje där Yun-Nam var offensivare än högersidans dito.
Yong-Hak agerade ”mittfälts libero”, Nam-Chol orsakade en del problem för Brasilien och In-Guk hjälpte till i offensiven.

Yong-Jo letade sökte Tae-Se där framme och just Tae-Se kämpade otroligt starkt mot Brasilianska försvaret nästan på egen hand.

I andra halvlek var de som Brasilien vaknade, de var mer fokuserade, kom till bättre anfall och det var bara en tidsfråga innan Maicon kunde göra 1-0. Vilket mål det var! Nästan ur dödvinkel satte han den i bortre hörnet på äkta Roberto Carlos-manér.

Nu hade Brasilien äntligen kommit igång och det dröjde inte länge förrän Elano enkelt kunde rulla in 2-0.

Matchen slut? Brassarna agerade just så i slutet då Tae-Se nickade ner bollen till en framrusande Yun-Nam som enkelt tog sig förbi två slumrande Brasilianska-försvarare och 2-1 var ett faktum.

Vad ska man säga? Brasilien började tveksamt men det blir lite bättre ju längre matchen gick. Nordkorea tog med sig sitt fantastiska försvarspel från kvalet och fick med sig ett resultat man bör vara nöjda med (även fast förväntningarna från hemlandet är skyhöga).

En nöjd Kim Jong-Hun efter matchen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *