El classico: del 1

Real Madrid-Barcelona 1-1
0-1 Cesc Fabregas (50)
1-1 Varane (81)

Den första av tre el classicos slutade 1-1, ett resultat som inte stämmer med matchen alls, real madrid ska vara Varane tacksamma för att de klarade 1-1. Matchen var en av de tråkigaste jag sett på länge, Mou körde samma taktik som han kört både i Inter och Chelsea, parkera bussen framför mål, eller rättare sagt sätt fyra pers på Messi 24/7 och resten står framför mål. Det var ingen match, i alla fall inte i den första halvleken, det var Barcelona som spelade och real madrid stod med hela sitt lag på egen planhalva och försökte med allt de hade att hålla sig kvar i matchen, barcelona anföll och anföll, kom ibland iväg men i mitten stod en 19 åring som renade allt. Varane gjorde en av sina bästa matcher igår och är den naturliga ersättaren till Pepe en dag, i dag petar han inte Pepe men det kommer, killen är bara 19. Det är i Varane som real madrid har sin framtid.

En sak som jag visste sedan tidigare men som jag tror blev ännu mer tydligare var att real madrid inte är platsen för Mou och hans taktik, real madrid är inte ett lag som ska bygga hela sitt spel på att kontra och sen ligga med hela laget i försvar. Real madrid är ett lag som ska äga matcher och gå ut och vara i kontroll, inte detta. Hela real madrid såg ut som att de kommer att braka sönder när som helst, det var rensningar i sista sekunden och sparka ut bollen på mållinjen, så kan inte real madrid spela, så ska real madrid inte spela. Jag är en av de som tror på att anfall är bästa försvar och fotboll kan man inte spela utan att ta risker, det är därför man har en målvakt. I går såg det nästa ut som att laget inte litade på sin målvakt och att han faktiskt kunde rädda laget på egen hand. Det är i sådana matcher som saknaden efter Casillas blir stor, han är den stora ledaren, spelaren som ger laget trygghet och säkerhet bakåt.

Barcelona var totalt oigenkännliga, de hade ingen koncentration alls och ingen vision alls, de brukar gå in i dessa matcher med vilja och vara hetare än så här igår var hela barcelona tama och okoncentrerade,  hur Pedro missade sitt friläge vet jag inte och hur Messi inte satte sina frilägen eller hur barcelona, tiki taka fotbollens födelseort inte lyckades ta sig igen ett bräckligt madrid. Saker kommer att vara annorlunda på Camp neu i nästa vecka, det är jag säker på.

I den första halvleken var det bara ett lag som spelade fotboll, barcelona och anfallen avlöste varandra men de lyckades som sagt inte ta sig igenom de tio män som parkerat sig framför Diego Lopez. Real madrid hade inte ett endaste läge under den första halvleken och de två spelare jag trodde skulle vara avgörande för matchen Messi och Ronaldo var spöken, Messi var omringad av real madrid spelare hela tiden och Ronaldo syntes inte heller till. Skälet till att matchen såg så ut var att Real Madrid stod med hela laget på egen planhalva och det var max tre spelare som gick med i anfallen, resten stannade hemma för att inte riskera något. Benzema hade en halv chans i första halvlek men den var aldrig i närheten av att gå in i mål.

I andra halvlek fortsatte spelet likadant inledningsvis även om real madrid gick upp i anfall lite oftare utan resultat, i den 50 minuten gjorde Fabregas 0-1 till barcelona och äntligen öppnade spelet upp sig, real madrid var nu tvungna att anfalla och gick upp med fler spelare. Real madrid började gå upp i anfall och Ronaldo började visa att han fanns men koncentrationen fanns inte, han missade flera bra lägen. Allt som tiden gick öppnade matchen upp sig och båda sidorna fick allt fler chanser, en av de hetaste kom i den 73 minuten, Pedro kom alltså ensam med Diego Lopez och han hade bara behövt lyfta in bollen i mål, något som han kan göra med ögonbindel mot vilket lag som helst, men bollen gick utanför. Minuter senare kom Leo Messi förbi sina fyra väktare och var så nära att göra 0-2, men saknade koncentration. Real Madrid attacken var inte så ofarliga de heller, deras bästa kom i den 67 minuten när Pique tvingades rensa Ronaldos boll på mållinjen. Men i den 81 minuten så kom real madrid mål och den var signerat real madrid bästa spelare på plan, Rafael Varane genom en nick.

Real madrid är inte i närheten av att gå vidare, på borta plan på camp neu där real madrid alltid har det svårt måste laget inte släppa in mål men göra minst ett, jag tror fortfarande på att barcelona drar det längsta strået och att de känner sig mer bekväma hemma på sin egen arena och kommer att spela ut mer. De har inte pressen på sig, det är inte de som är tvungna att göra mål för att ta sig vidare.

Av: Sara Khatmi

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *