El Shaarawy firade tjugo – avgjorde mot Genoa

Milan förlorade tidigare i veckan den viktiga Champions League-matchen mot Malaga, och har även en blytung inledning på säsongen i Serie A. Inför lördagens match mot Genoa låg man på en blygsam femtonde plats med endast sju inspelade poäng. Den här kvällen skulle dock pressen lyftas något från Massimiliano Allegris axlar.

Det var ett Milan med en 3-4-3-uppställning som startade matchen på San Siro, och glädjande var att Alexandre Pato fanns med från start. Genoa, med Andreas Granqvist, var dock mycket inställda på att försvara sig och Milan hade ett stort bollinnehav i matchen. Men trots ett par halvdana chanser, lyckades man inte spräcka nollan i den första halvleken.

Övertaget fortsatte i den andra halvleken och bland annat blev Alexandre Pato tverksamt stoppad i straffområdet av den svenske Genoa-försvararen Andreas Granqvist, men domaren friade till gästernas stora lättnad. Hemmalaget skulle dock få in segermålet, tack vare ett visst födelsedagsbarn som fyllde tjugo år.

Efter 76 minuters spel tog sig Milan snabbt upp i banan, där ett utspel på högerkanten till Ignazio Abate öppnade upp för ett inspel mot mål. På Abates fina inspel höll sig inlöpande Stephan El Shaarawy framme och styrde in bollen i nätmaskorna, till hemmapublikens stora lättnad på San Siro.

Därefter var det hyggliga chaser åt båda håll, där Urby Emanuelson hade ett stenhårt avslut som gick precis över. Även Genoa hotade framåt genom Ciro Immobile, men matchen slutade 1-0 till Milan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *