En kall, avslagen och helt underbar liga börjar ta form – Del I

Allsvenskan.. En liga som inhemskt ständigt hånas för dess så kallade usla kvalitet, dess oförmåga att lyckas i Europa och den stora brist på kontinuerligt inom lagen.

Men, ändå så älskar samma personer ligan, så jag tyckte helt enkelt att det var dags för en check inom de allsvenska lagen, såhär en kall och avslagen kväll.

Först ut är AIK, Brommapojkarna, Djurgården och Elfsborg.

AIK

AIK har tappat hjältarna Örlund, Hooiveld och Obolo, de tre som till synes hade en otrolig stor del i gulden. Man har dock fått in backa Martin Lorentszon från Assyriska och förlängt kontraktet med viktiga kuggen Martin Mutumba. Man har spelat tre matcher på försäsongen och ordet intetsägande passar ganska bra in, då alla slutat oavgjort(1-1, 1-1, 2-2).

+/- : Just nu ligger AIK, jämfört med förra säsongen, på klart minus, men, man har inte sålt utan vinning, AIK har en del pengar på banken som skall spenderas, och jag tror detta görs flitigt och smart. Men i nuläget är AIK inte en guldkandidat.

Brommapojkarna

Tunga förluster i ledargestalterna Jon Persson och Richard Henriksson, det blir inte heller bättre av att Philip Haglund lämnat för äventyr i Holland. Men, BP är nog ett av de svenska lag som varit mest aktivt under transferfönstret, med väldigt bra värvningar i Pontus Segerström och Babis Stefanidis, sedan har man också breddat truppen med André Möllestam  och Ferhat Korkmaz.  Träningsmatcherna har resulterat i en vinst(4-3) och två förluster(0-1, 0-2).

+/- : BP har förlorat tunga spelare, men värvat väldigt bra, Segerström går antagligen direkt in och ersätter Haglund, alternativt Henriksson. Brommapojkarna är definitivt starkare i år än i fjol. Dock, inte bättra än en mittenplacering i nuläget.

Djurgården

Djurgården satsar finskt, är minst sagt ett understatment. Man har värvat inte mindre än 4(!) finska spelar under fönstret. Förutom den finska-kvartetten har den nigeriska superlöftet Kennedy Igboananike värvats. I träningsmatcherna har Djurågrden blandat och gett, man började dock på ett strålande sätt, då nyblivna superettan-laget Degerfors fick sig en rejäl smäll. Youssef stod för 5 av 6 assist och den pålitlige målskytte Jonson stod för ett hattrick. Den andra matchen slutade 1-1 mot Gefle.

+/- : Djurgården har hoppat på det populära tåget att värva från den finländska ligan, och om det blir med succé återstå att se. Just nu står Östermalmarna inför ett vägskäl – botten- eller mittenstrid. Mycket beror på hur nya tränarparet lyckas, och hur nyförvärven presterar. Kennedy ser jag som en riktigt stark faktor till att Djurgården slutar på övre halvan i år, efter floppvärvningen av Johan Oremo krävs det nytt blod i anfallet. Med detta sagt ligger Djurgården bättre till än förra året.

Elfsborg

Elfsborg har inte värvat några tunga namn, men har förlorat en tung pjäs i den isländska kämpen Helgi Daniélsson, ersätts han av Linderoth? Dock har boråsarna en så pass stark trupp att man ska vara med i toppstriden i vilket fall som helst. i skrivande stund slog man precis Kalmar FF i Copa del Sol med klara 3-1, och var enligt rapporter det klart mest spelförande  laget. I just Copa del Sol har man förlorat två matcher(2-3, 0-2) och kryssat en(1-1)

+/- : Elfsborg går inte och faller med förlusten av Helgi, så därför har man varken gått plus eller minus. Så i nuläget ska man verkligen vara med i absoluta toppstriden.

Sammanfattningsvis så är AIK sämre än förra säsongen, BP bättre, Djurgården bättre och Elfsborg samma som förra.

I nästa del går jag igenom GAIS, Gefle, IFK Göteborg och Halmstad.

/ luddelirare

2 tankar kring ”En kall, avslagen och helt underbar liga börjar ta form – Del I

  1. Turkiskfotboll

    Så jävla dåligt! För att kunna skriva om Allsvenskan måste man ha kunskap om den!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *