En stor lättnad

Efter dagens stora Milano-derby så känner jag lättnad. Som Milanista har man fått lida med att vara snäppet sämre än Inter ett tag nu, det är dags att vända på steken. Allegri har bara börjat, han inledde det halvdant men nu börjar det likna något riktigt bra!

Milan öppnade matchen fantastiskt bra. Jag blev en aning överraskad att Milan gick in i matchen och tog kommandot så snabbt, och det skulle visa sig vara effektivt. Innan 5 minuter var spelade hade Milan spelat fram sig till bra lägen och även fått en straff som Zlatan resulterade snyggt. Zlatan är en mycket säker straffskytt och det vara genialiskt att just Ibracadabra fick ta straffen som skulle ge Milan ledningen i denna glödheta match.

Om Zlatan hade varit Adebayor så hade han sprungit fram till curva nord och firat målet, visserligen hade det varit kul att se men det är bra att Zlatan visar respekt för sitt gamla lag och sina gamla supportrar. Zlatan brukar ju inte fira målen hej-vilt direkt.

Milan fortsatte att skapa lägen i matchen. Det var kul att se ett Milan som vågade ta sig fram i banan. Milan höll i bollen och styrde spelet. Inter kom däremot inte till några farliga lägen.

Andra halvlek drog igång och det skulle inte hända så speciellt mycket förutom att Milans högerback gruffades lite med Goran Pandev och fick därav sitt andra gula kort i matchen. Abate fick se rött och man såg verkligen frustrationen växa inom Abate. Lite senare fick en Inter-spelare kliva av plan med då var det på grund av skada. Materazzi fick en tuff tackling av Zlatan och ser ut att bli borta ett tag, smällen träffade Materazzis huvud.

Matchen var inte den bästa jag sett. Trots det så är jag stolt över mitt Milan som genomför en grymt bra fotbollsmatch. Smart, mycket smart. Milan gick upp i ledning i serien, dock så ligger Lazio i hälarna men vad gör det när rödsvarta ligger etta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *